Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk-rudna-sk-kazin-40-20  •  Vydáno: 10.11.2015 15:46  •  Autor: Honza Geleti

FK Rudná - SK Kazín 4:0 (2:0)

Poslední domácí zápas podzimu jsme hráli v sobotu 7. 11. 2015 s třetím týmem soutěže SK Kazín. S tímto soupeřem se nám převážně daří (teď už 4-0-1) a Kazín patří i svým vystupováním mezi naše oblíbená mužstva. Přesto nějaké obavy před zápasem byly a sice jak nahradit naše střední záložníky, kteří hráli ligu v sálovém fotbalu a jejichž výbušnost nám v tomto zápase mohla hodně scházet. V zápase nám také chyběl zraněný Michal Martínek. Sestava tak doznala podstatných změn a na lavičce byli připraveni převážně dorostenci.
Začátek utkání byl snový. Ve 3. minutě zahrával M. Kratochvíl roh a P. Zmeškal se hlavou nemýlil, 1:0! Chvilku na to se odhodlal k technické střele z velké dálky zase M. Kratochvíl a dráhu letu míče zastavilo až břevno. Nemuseli jsme však truchlit dlouho. Běžela 6. minuta, když si přízemní centr od M. Kauckého našel na zadní tyči J. Prager a dopravil míč do sítě podruhé, 2:0! Hráči nabuzeni tímto vývojem se na soupeře ještě více vrhli a do 15. minuty jsme hru naprosto ovládali. Po této fázi hry však přišel velký útlum a uspokojení, které mohl hostující tým několikrát potrestat. Jednou nám pomohla i dobře postavená tyč. Kazín vycítil, že se s námi dá hrát a my se do nějakých šancí už nedostávali, protože jsme měli míč méně než hosté. Když už došlo k brejku kdy padl po souboji ve vápně M. Kotouč, dožadovali jsme se penalty. Ta se, ale nepískala a my jen uhájili poločasové vedení 2:0.
Hráče jsem o poločase musel důrazně upozornit, že zápas rozhodně není vyhraný a je potřeba zodpovědnější přístup! Kazín do druhé půle již neposlal M. Škorpíka a tato absence byla citelná. Nám začátek druhé půle opět vyšel. Ve 47. minutě se probíjel vápnem hostí J. Sloup a po kontaktu s obráncem Kazína skončil na zemi. Tentokrát už se penalta kopala, i když z mého pohledu byla sporná. Exekuce se ujal jako správný kapitán P. Zmeškal a přesvědčivě ji proměnil, 3:0! Hosté odehráli druhý poločas už dost odevzdaně a my mohli přidat další branky. Také jsem mohl mužstvo trochu prostřídat a na hřiště se po půlroční pauze dostal i L. Jeníček. Od svého příchodu hýřil aktivitou za což byl odměněn v 85. minutě kdy v klidu dorazil míč do branky soupeře, 4:0! Další gól už se nám i přes naše šance vstřelit nepodařilo. Kazín také žádný nedal a zápas skončil naším přesvědčivým vítězstvím. Na podzim jsme tak dokázali vyhrát všech sedm domácích zápasů, což je snad dobrá pozvánka diváků na jarní kola!
Samozřejmě všechny zveme i k poslednímu utkání podzimní části soutěže. To odehrajeme 14. 11. 2015 od 13:30 hodin na hřišti v Červeném Újezdu!

Sestava: Soukup, Kotouč D. (77. Havel Jos.), Jellúš, Zmeškal (K), Zachař (86. Maršálek), Kaucký, Sloup, Kratochvíl (90. Řešátko), Prager, Kotuč M., Vlček (70. Jeníček)

Hvězdičky: Zmeškal, Kratochvíl, Kotouč M.

Napsal Petr Vraštil