Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-zaci-st/mistrak-s-k.dvorem-hodnoceni  •  Vydáno: 28.3.2016 22:34  •  Autor: ---

Mistrák s K.Dvorem (hodnocení)

Chtěl bych znovu zahájit takové krátké zamyšlení nad odehranými zápasy. Zde je tedy moje úvaha nad zápasem s Královým dvorem.

To co bych na začátku chtěl porovnat je skore podzimního a jarního kola. Na podzim jsme se spoupeřem s K.Dvora prohráli 7:0. Nyní to bylo 4:1. Já osobně jsem na podzimním zápase chyběl, tak nejsem schopen provést porovnání, ale chtěl bych se zamyslet spíše nad přístupem hráčů k fotbalu. Přiznejme si že ke konci roku 2015 to nevypadalo dobře. Do Nového roku 2016 jsme zahájili novou strategii (kázeň, aktivní a kladný přístup, neustálá podpora týmu, zodpovědné chování). Musím přiznat, že kluci šli do sebe a začínají fungovat jako tým, Tento zápas i když skončil prohrou byl pro mne zásadním, kdy jsem viděl že náš přístup k zápasům a v zápasech se rapidně změnil. Neslyšel jsem žádné hádky, kluci fungovali, bylo vidět že i spolupracují a občas na sebe mluví. Samo že je před námi ještě spousta práce na této nové strategii.

Sestava: Jiří Patejdl, Adam Fišer, Adam Musil, Marek Svoboda, Štěpán Příhoda, Tomáš Bubeník, Kamil Nový, Martin Mráz, Ondra Palivec, Ondřej  Smolek, Jan Pecka, Pavel Maršálek, Richard Rubáš, Martin Motyčák, Jedlička Dominik

Po počátečních peripetiích s technickými problémy jsme začali zápas o 10 min později. V obou poločasech jsme byli technicky i fyzicky vyrovnaní jako soupeř. V prvním poločase jsme bohužel propadali v obranné části kdy první gól jsme obdrželi v 6´ z náběhu po křídle, druhý v 23´ z rohového kopu kdy soupeř předběhl našeho obránce a třetí gól v 42´ opět z náběhu. V první polovině jsme skórovali i my z přímého kopu, kdy Ondra Smolek prudkou točenou ránou z 30ti metrů pod břevno překonal brankaře soupeře a skoroval. V prvním poločase měli na zejména naší straně 3-4 vyložené šance, které bohužel neskončili v brance. Druhá polovina zápasu byla již vyrovnaná, ale bohužel opět jsme jednou propadli v obrané části, kdy ysoupeř po úniku na křídle soupeř skoroval. V držení míče byl na tom lépe soupeř, zejména díky 90% úspěšnosti prvního doteku po rozehrání z obou stran. Toto je věc na které musíme usilovně pracovat. Kombinační hra se nám občas daří. Potřebujeme více zapracovat na strategii lepšího propojení našich záložníků s útokem a obranou. Dále se musíme více zaměřit na náš nový herní systém 4-3-3, který skýtá spoustu variabilit a my je neumíme plně využít.

Hodnocení hráčů:

Velká pochvala a pokrok u Tomáše Bubeníka a Adama Musila. V tomto zápase předvedli excelentní výkon páteře obrany, kdy soupeř neměl šanci projít středem obrany a dokázali si udělat před branou pořádek. Bohužel se v tomto zápase nedařilo Markovi a první polovinu s tím musel bojovat. Výborná práce Kamila na křídle obrany. U krajních beků musíme více zapracovat na rychlosti. Se zálohou se dlouhodobě trápíme. V tomto západe jsme hráli na 2 defenzivní záložníky. V záloze nechápeme hranou strategii a hráči hrají na křídlech místo ve středu hřiště. I přesto musím pochválit hru Martina Motyčáka, Adama Fišera i Richarda, jelikož zde odvedli dobrou práci zejména v osobních soubojích kde se jim dařilo. Velká pochvala Ondrovi Smolkovi, který jako ofenzivní záloha naprosto splnil svou roli. Navíc je to universální hráč, který dokáže zahrát na jakémkoli postu což dokázal i v tomto zápase. Bohužel se mu dnes nedařilo střelecky, kdy z cca 4 šancí proměnil jen 1. V útoku musím pochválit bojovnost a odhodlání dát branku. Nicméně nás zde čeká ještě spousta práce na správných nábězích a vedení útoků 3-2/3-3. Velmi příjemné překvapení pro mne byla hra Pavla Maršálka a Martina Mráze na křídlech. Škoda že se při zápase tentokráte nedařilo Ondrovi Palivcovi, který hrál hrotového útočníka. Možná by výsledek zápasu vypadal jinak. Dále bych chtěl pochválit střídající hráče. Přijemně již znovu překvapil Štěpán, který na sobě pracuje a začíná se prosazovat v osobních soubojích. Honza Pecka se bohužel dostal na hřiště jen na chvíli, takže uvidíme v dalším zápase. Do hry jsme vyzkoušeli Dominika Jedličku, který nám vypomáhal z mladších žáků. Domča nastoupi do druhého poločasu, kdy okamžitě zapadl do týmu a dokázal se prosazovat i proti starším klukům. Byl pro nás určitě cenou pomocí.

Nakonec bych chtěl vyzdvihnout post kapitána, kterým byl pro tento zápas zvolen Ondřej Smolek. Cením si zodpovědnosti, kterou se chopil této role od roztrénování až po vedení a podporu pozitivního ducha týmu.

Pánové tak jak jsem po zápase řekl, s výkonem a výsledkem jsem spokojen. Výsledné skore dle mne neodpovídá průběhu zápasu, kdy jsme byli rovnoceným soupeřem. Bohužel nám tam nepadali góly. Ale hlavu vzhůru. Moje naprostá spokojenost je v tom, že jste to nevzdali a snažlili jste se podporovat celý zápas, což je náš cíl.

Díky všem jednotlivě. Těm kterým se nevedlo, tak hlavu vzhuru , to se stávalo, stává a bude se stávat. Důležité je abychom to nevzdali a bojovali.

Trenér