Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/sk-meteor-kacerov-fk-rudna-32-21  •  Vydáno: 25.1.2016 13:15  •  Autor: Honza Geleti

SK Meteor Kačerov - FK Rudná 3:2 (2:1)

Další přátelák sehrálo naše Ačko na hřišti SK Meteor Kačerov proti domácí týmu, který hraje pražskou I.B třídu (stejně jako náš minulý soupeř). Sestava byla proti minulému zápasu změněna jen na třech postech, ale k dispozici opět jen 12 hráčů včetně mne.
Do utkání jsme vstoupili naší klasickou kombinační hrou a prvních 25 minut zápasu mě nadchlo. Drželi jsme balón a po krásné trefě Milana Kotouče šli v 16. minutě i do vedení. Kačerov, ale brzy vyrovnal nejen skóre, ale i hru. Největší problémy jsme měli s náběhy rychlých hráčů domácích za naší obranu a několikrát nás musel podržet náš brankář. Do poločasu jsme si vypracovali již jen dvě pološance a ty ke gólu nevedly. Naopak domácí jednu svoji příležitost využili a šli tou dobou zaslouženě do vedení 2:1! Konec první půle.
Druhý poločas se nám nedařilo už tolik kombinovat a v naší rozehrávce byla spousta nepřesností. Také jsme se nechali vyvést z koncentrace některými verdikty domácího rozhodčího.
I když jsme neměli dlouhodobě míč na kopačkách, přesto jsme měli dost možností utkání zremizovat. Po jedné hezké akci se nám to opravdu podařilo a Milan Berecz vyrovnal na 2:2. Od této chvíle se hrálo nahoru dolů a větší šance asi zahazovali domácí hráči, když dokázali i z tutovek nastřelit jen dvě tyče. O naší porážce rozhodla špatná rozehrávka obránců ve středu hřiště a proměněný nájezd domácího hráče, 3:2. To se odehrálo v poslední minutě zápasu! Rozhodčí nám dal ještě šanci a nastavil čtyři minuty. Opravdu jsme mohli ještě vyrovnat. Ve vápně domácích došlo ke kontaktu domácího obránce a M. Kotouče, který byl nejspíše faulován, ale penalta se nepískala. Nám se, ale i tak podařilo vybojovat míč zpět a ten se dostal až k M. Bereczovi, který bohužel místo střely z první volil zpracování a jeho následnou střelu zastavil na lajně domácí hráč!
Konec zápasu a porážka 3:2.
Prohráli jsme po 14 zápasech, ale naštěstí šlo jen o přípravu a soupeř, který hraje výšší soutěž nějakou kvalitu měl a také nám chyběli naši klíčoví hráči.

Sestava: Soukup, Sloup J., Kotouč D., Štika, Doherty (Vraštil), Kaucký, Martínek, Kotouč M., Berecz, Kratochvíl, Sloup T.

Napsal Petr Vraštil