Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/afk-horomerice-fk-rudna-00-00  •  Vydáno: 12.4.2016 19:58  •  Autor: Honza Geleti

AFK Horoměřice - FK Rudná 0:0 (0:0)

Po vydařeném domácím utkání s druhým celkem, nás v neděli 10. 4. 2016 čekal další důležitý a nelehký zápas na hřišti Horoměřic. Na podzim jsme s tímto protivníkem vyhráli až po kontumaci 3:0, když byl ve 39. minutě zápas za stavu 0:0 předčasně ukončen. Pro zápas nebylo bohužel k dispozici pár hráčů. Nejvíce chyběl samozřejmě L. Karda, ale také M. Kotouč. K dispozici už byl Tomáš Sloup, který měl původně nastoupit v brance, ale naštěstí dorazil i J. Soukup a Tomáš mohl jít do útoku. Sestava byla proti minulému zápasu tedy oslabena, ale i tak jsem věřil, že můžeme zvítězit a utěšoval mě také fakt, že máme pět náhradníků! Od úvodních minut jsme chtěli být aktivní a na soupeře vlétnout. Naivně jsme si mysleli, že lepší věkový průměr by mohl hrát do našich karet. Opak byl po celý zápas spíše pravdou. Naši hráči moc pohybu do zápasu nedali a domácí obrana byla pod malým tlakem. Také se nám nedařila kombinace a v této činnosti jsme za domácími, hodně zkušenými hráči zaostávali. Již ve 12. minutě zápasu musel odstoupit domácí J. Maroušek, který bývá hodně pohyblivý a gólový, ale ani toto oslabení domácího týmu nám příliš nepomohlo. První poločas se odehrával nejvíce uprostřed hřiště a do nějaké velké šance se nedostával ani jeden tým. Když už se nám podařilo uniknout po křídle a povedlo se pár centrů do vápna, tak bohužel centroval vždy jeden z útočníků a ve vápně domácích byli vždy maximálně dva naši hráči, ke kterým se míč nedostal. Za zmínku stojí z našeho pohledu přímý volný kop T. Sloupa, který o metr minul branku. Za celý první poločas jsme branku domácích netrefili! Ani domácí přes pár brejků žádný gól nedali a poločasový stav byl 0:0!
Do druhé půle jsem sáhl ke změně a do útoku poslal L. Jeníčka. Tomu se sice podařilo občas míč přidržet a dokonce byl první, kdo se trefil mezi tyče, ale šlo jen o střelu doprostřed branky, se kterou neměl domácí brankář (J. Pravda, který v dávné divizní minulosti patřil k rudenským hráčům) problém. Ve druhé půli se obraz hry změnil jen trochu, my byli stále málo nebezpeční, ale domácí z kopce hrozili více! Že šlo z našeho pohledu o smolný a nepovedený zápas dokázal i moment z 53. minuty. Po souboji u našeho vápna se skácel V. Masopust a musel pro zranění kolena ze zápasu odstoupit. Když si domácí M. Škába pohrál s naší obranou, měli jsme štěstí, že trefil jen boční síť. Ani další střídání našich hráčů nevedla k většímu tlaku. Naopak nás podržel náš brankář, když krásnou střelu z dvaceti metrů, která šla "pod klacek" vytáhl na roh! Posledních deset minut se hrálo nahoru-dolů, protože jsme chtěli bodovat naplno a domácím se otvíral prostor pro brejky. Největší a spíše jedinou šanci zápasu jsme měli v 87. minutě. Zakombinovali jsme u rohu, P. Vraštil odcentroval a přes bránící hráče se míč snesl k noze P. Zmeškala. Náš kapitán přes veškerou snahu však nezasáhl míč ideálně a ze dvou metrů trefil jen dobře postaveného brankáře! Zanedlouho zazněla píšťalka pana rozhodčího naposledy a my vyválčili "jen" bod. Náskok na čele se zmenšil, ale neporazitelnost jsme zatím udrželi.
Jedním z mála hráčů, kteří odehráli dobré utkání, byl v základu hrající M. Čihák. Většina podstatně mladších hráčů by si z jeho nasazení a pohybu měla vzít do dalších zápasů příklad!

Sestava: Soukup, Martínek, Masopust (54. Kotouč D.), Zmeškal (K), Zachař, Kaucký, Rott, Kratochvíl, Čihák (75.Vraštil), Sloup T. (46. Jeníček), Karhánek (62. Havel Jos.)

Hvězdičky: Soukup, Čihák, Zmeškal

Napsal P. Vraštil