Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk-rudna-tj-sokol-velke-prilepy-50-20  •  Vydáno: 18.4.2016 13:37  •  Autor: Honza Geleti

FK Rudná - TJ Sokol Velké Přílepy 5:0 (2:0)

Další domácí zápas jsme sehráli v sobotu 16. 4. 2016 proti týmu z Velkých Přílep. Byli jsme hosty požádáni, zda by se zápas mohl začít již v 15 hodin a rádi jsme této žádosti vyhověli. Naší povinností bylo doma poslední celek tabulky porazit. Utkání pískala paní Marešová a to byla pro naše hráče nová zkušenost. Já osobně ženu jako hlavní rozhodčí nepamatuji.
Protože nám nefungovalo v minulém kole spojení útoku se zálohou, a protože jsme hráli doma, tak jsem se rozhodl pro hru na tři útočníky. V samém úvodu utkání to dosti skřípalo, krajní záložníci museli bránit jinak než obvykle a nedařilo se nám ani v přesile udržet míč u vápna hostí. Zápas byl tedy dosti vyrovnaný a možná měli více míč dokonce hosté, kteří proti podzimu posílili a snažili se hrát kombinační fotbal. Po zhruba dvanácti minutách nám hra začala fungovat a byli jsme nebezpečnější. Prakticky z první velké šance, do které se zapojili všichni útočníci, jsme dali gól. Běžela 14. minuta a po uvolnění od Tomáše Sloupa se poprvé v rudenském dresu prosadil Tomáš Karhánek, 1:0! . Hosté byli opařeni, protože naděje si nejspíše dělali hlavně přes ubráněnou nulu. Naše převaha byla od první branky již patrná a výsledkem byl gól z 18. minuty, opět vstřelený Tomášem Karhánkem, 2:0! Pak měl tento hráč ještě dvě slibné šance na dovršení čistého hattricku, ale nevyužil je. Další veliká šance byla zahozena Mírou Rottem, když zcela volný hlavičkoval po centru Karhánka jen do břevna. Ani další velké šance jsme využít nedokázali. Hosté se čím dál častěji spoléhali jen na brejky a ty se jim využít nedařilo. Trochu se hra srovnala zase kolem 30. minuty, když se z útoku stáhl do zálohy M. Kratochvíl. Dle mého názoru nám tento fakt spíše ublížil. Proto jsme se brzy ke hře na tři útočníky vrátili. V první půli, ale už žádný gól nepadl.
Ve druhé půli byl čím dál více vidět Tomáš Sloup, který tahal balóny a celkem s jistotou sypal své střely na soupeřova brankáře. V 53. minutě už byl tento gólman bezmocný. Po hezké kombinaci středem na něj T. Sloup vypustil další projektil a my vedli, 3:0! Hosté už opravdu dost rezignovali a jen občas se pokusili o korigování výsledku. My mohli postupně vystřídat. Ke změnám docházelo hlavně v útoku, později i v rozestavení. Největší šanci měli hosté po jednom rohovém kopu a závaru před naší brankou. Za stavu 3:0, jsem se také odvážil na pár minut podívat na hřiště. Posledních patnáct minut jsme měli jasnou převahu a v 80. minutě se prosadil po centru ze strany Marek Kaucký, 4:0! Hned v další minutě si stejný hráč naběhl na balón za obranu, který si perfektně zpracoval a zatímco se mohl radovat z další branky, tak já měl radost z této asistence, 5:0! Další gól jsme již nepřidali. Ani hosté se vstřelené branky nedočkali. Za zmínku ještě stojí dva volné přímé kopy M. Rotta (z jednoho krásnou střelou trefil tyč) a další pokus M. Kauckého, který mířil také jen do tyče. Zápas byl tedy ukončen a my zaslouženě zvítězili. Protože Sokol Dobrovíz podlehl v tomto kole domácímu Sokolu Červený Újezd (2:1), máme nyní náskok na čele 7 b.!

Sestava: Soukup, Martínek, Zmeškal (K), Jellúš, Zachař, Kaucký, Rott, Havel Jos. (72. Vraštil), Karhánek (63. Svoboda), Sloup T.

Hvězdičky: Kaucký, Karhánek, Rott

Napsal: Petr Vraštil