Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/tj-sokol-knezeves-fk-rudna-01-00  •  Vydáno: 9.5.2016 18:05  •  Autor: Honza Geleti

TJ Sokol Kněževes - FK Rudná 0:1 (0:0)

V neděli 8. 5. 2016 jsme sehráli zápas na hřišti Sokola Kněževes. Postavení obou týmů v tabulce nám dávalo naději na zisk tří bodů a navíc jsme na podzim doma tohoto soupeře přejeli 9:0! Přesto jsem měl nějaké obavy, jak zápas zvládneme, protože do zápasu nemohli nastoupit někteří hráči (Zmeškal, Karda...), nedělní zápasy nám moc nejdou a na větrném hřišti v Kněževsi se většinou trápíme. Bylo to o to horší, že Kněževes bojuje o holé přežití ve třetí třídě a proti nám vyrukovala s hodně defenzivním pojetím, když bránila v devíti lidech a spoléhala se na rychlé brejky. I když jsme tento přístup domácích očekávali, tak nám to dělalo velké problémy. Míč jsme měli častěji, ale hráli jsme jen po vápno. Tam jsme narazili na obranný val, ztratili míč a s hrůzou sledovali průniky domácích hráčů přes střed hřiště (nejvíce Tomáše Racochy), které třikrát skončily samostatným nájezdem na našeho brankáře. Honza Soukup nás však podržel a my stále žili. Naše hra byla málo nápaditá a nesmyslně jsme se vzhledem k větru uchylovali ke hře vzduchem. I tak jsme se dokázali v první půli dostat do dobrých šancí. Nejprve mohl střílet do odkryté branky Míra Kratochvíl, ale zvolil ještě přihrávku na Marka Kauckého, která nebyla ideální. Pak po nejhezčí akci první půle zakončoval ve vápně Milan Kotouč, ale jeho střelu dokázal domácí obránce tečovat a ta skončila na břevně. Další možnost měl Tomáš Karhánek, ale také trefil jen obránce domácích. Poločas skončil bez branek a musíme uznat, že jsme byli rádi, protože domácí měli i přes menší držení míče určitě mnohem větší šance!
Do druhé půle jsem sáhl ke změnám v sestavě a na hřiště poslal do obrany D. Kotouče a do útoku T. Sloupa. Tomáš Sloup se od začátku druhé půle celkem chytil a zkoušel svoji typickou střelbu ze všech pozic. Jeho střely však nebyly tak přesné nebo razantní a F. Straka, který nastoupil v brance, si s nimi dokázal poradit. Střídání se projevilo pozitivně a domácím docházely síly. Zhruba v 65. minutě nám, ale zase utekl T. Racocha a postupoval sám směrem k naší brance. Naštěstí se vytlačil z ideálního úhlu a branku nám nedal. Pak měli domácí ještě větší šanci, když zakončoval jejich hráč po jednom závaru téměř z malého vápna, ale trefil jen na středu branky postaveného J. Soukupa! V 72. minutě jsem opět střídal a na hřiště šel M. Berecz. Gól však nepřicházel a domácí bojovali, co to šlo. V 85. minutě jsme zahrávali volný přímý kop ze vzdálenosti zhruba 25 metrů. Exekuce se ujal Tomáš Sloup a svoji střelou, která nebyla silná, ale byla ve zdi lehce tečována, nás poslal do vedení, 0:1! Závěr zápasu jsme kontrolovali a přichystal jsem i dvě taktická střídání. Bohužel to první až tak taktické nebylo. Než byla hra přerušena, tak utíkal po křídle Pepa Havel a domácí hráč zasáhl nevybíravým způsobem jeho kotník. Právě Pepa měl jít ze hřiště, ale po svých! Zápas byl po chvíli ukončen a my se radovali z dalšího šťastného vítězství. Zranění J. Havla je však černou kaňkou tohoto zápasu! Snad to nebude tolik vážné, jak to vypadalo.

Sestava: Soukup, Martínek, Jellúš, Jos. Havel (89. J. Sloup), Zachař (46. Kotouč D.), Kaucký, Rott (K), Kratochvíl (90. Vraštil), Čihák (72. Berecz), M. Kotouč, Karhánek (46. T. Sloup)

Hvězdičky: Soukup, Kotouč D., Sloup T.

Napsal: Petr Vraštil