Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/tj-jiloviste-b-fk-rudna-49-25  •  Vydáno: 6.6.2016 15:04  •  Autor: Honza Geleti

TJ Jíloviště B - FK Rudná 4:9 (2:5)

V neděli 5. 6. 2016 nás čekal výlet do Jíloviště a zápas s místním B týmem. Na podzim jsme doma vyhráli 3:1. Bohužel během víkendu a dokonce v neděli dopoledne dorazily omluvenky od některých hráčů a k zápasu jsme vyjeli jen ve 13 (včetně mne).
Malé hřiště domácích, kvalitní trávník, skutečnost, že v zápase již o nic moc nejde, to vše svádělo k očekávání, že bude padat hodně gólů. Začátek zápasu našim hráčům vyšel hodně dobře. Do desáté minuty jsme zahrávali množství rohových kopů a chodili často do přečíslení. Naše šance jsme však proměnit nedokázali. Poprvé jsme se dočkali "až" ve 13. minutě. Tomáš Sloup pronikl po křídle a svoji zpětnou přihrávkou našel volného Míru Rotta, pro kterého nebyl problém skórovat, 0:1! Za tři minuty se skóre měnilo znovu a tentokrát se prosadil sám Tomáš Sloup, 0:2! Domácí jsme přehrávali i nadále, ale další gól přišel až ve 36. minutě a byl opět z kopačky Tomáše Sloupa, 0:3! Z tohoto vedení jsme se radovali však jen krátce. Ve 37. minutě jsme nechali chvilku času Horstu Sieglovi a ten našel svým pasem nabíhajícího Václava Janouška, který dal gól na 1:3! Za další dvě minuty bylo ještě hůře, když se po chybě našeho brankáře prosadil stejný hráč podruhé, 2:3! Naštěstí jsme dokázali také rychle odpovědět. Ve 42. minutě dorazil míč za záda domácího brankáře Patrik Zmeškal, 2:4! A ještě těsně před přestávkou zkompletoval hattrick Tomáš Sloup, 2:5!
Druhý poločas byl podobný i stejně výsledkově divoký jako první.
Nejprve v 52. minutě střílel z úhlu znovu T. Sloup, brankář vyrazil míč jen k noze Josefa Havla a ten dal gól na 2:6! Jíloviště téměř hned po rozehrávce kontrovalo, když podruhé špatně vyběhl náš brankář a nákop domácího obránce skončil v brance, 3:6! Potom nepadl gól "neuvěřitelných" patnáct minut :-). Až přišla 67. minuta, opět došlo k špatnému vyběhnutí brankáře a i Václav Janoušek, který dovedl míč pohodlně do branky, dosáhl na hattrick, 4:6! Domácí vycítili, že by se možná dalo s výsledkem ještě něco dělat a nám se tak otvíral prostor pro útočení. V 74. minutě nás uklidnil gól na 4:7, který dal Milan Berecz! Další branky padly v samém závěru. Nejprve si naběhl přes půl hřiště Honza Sloup, převzal míč v pohybu a přízemní střelou dal gól na 4:8! A v poslední minutě se po hezké akci dočkal gólu i Milan Kotouč, 4:9!!!

Výsledek odpovídá plně dění na hřišti a celkem mě potěšil. I hra v improvizované sestavě nebyla špatná a menší hřiště nám sedlo. Také musíme být rádi, že si jindy velice spolehlivý Honza Soukup vybral slabší den ve chvíli, kdy o nic nešlo a ještě se dařilo našim střelcům.

Sestava: Soukup, Martínek, Zmeškal (K), Sloup J., Zachař, Čihák (65. Doherty), Rott, Kotouč M., Berecz, Havel Jos., Sloup T. (77. Vraštil)

Hvězdičky: Sloup T., Kotouč M., Rott

Napsal: Petr Vraštil