Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-zaci-ml.u12/jsme-preborniky-okresu-praha-zapad  •  Vydáno: 20.6.2016 10:47  •  Autor: Honza Geleti

Jsme přeborníky okresu Praha - západ

V sobotu 18/6/2016 jsme si do Jesenice na odvetu o přeborníka okresu Praha - západ vezli slibný gólový náskok z úvodního zápasu, který jsme doma vyhráli 7:2. Bohužel to však před odjezdem vypadalo, že se proti nám všehno spiklo. K nejdůležitějšímu zápasu sezóny jsme se sešli v pouhých devíti hráčích a měli tak proti fyzicky zdatnému soupeři pouze jednoho hráče na střídání. Navíc se při příjezdu do Jesenice potvrdilo, že soupeř (foto zde) nic nevzdává a posílil sestavu o dva hráče ročníku 2003. Proti našim klukům (jednou ročník 2003, pět 2004 a tři 2005) tak nastoupila sestava patnácti vesměs o hlavu větších kluků (pětkrát ročník 2003, osm 2004 a dvě 2005).

Na základě této situaci jsme přistoupili k výrazně defenzivní podobě sestavy. Avšak zápas jsme nezačali vůbec dobře. Po hrubé chybě obrany jsme hned v první minutě prohrávali 1:0. Tedy, stejně jako před týdnem v Rudné, jsme dostali první gól my. Tentokráte však prvních pět minut zápasu, i díky obržené brance, bylo z naší strany poměrně nervozních a projevovalo se to především na kvalitě hry. Musím se přiznat, že v jeden okamžik jsem se přistihl při tom, jak uvažuji, zda nám pětibodový náskok z Rudné vystačí. Naštěstí po nevydařeném začátku, se kluci dostávali pomalu do tempa a hlavně na nich začalo být vidět, že chtějí bojovat a o výsledek se porvat. Ač sestava zůstala defenzivní, dařili se nám časté brejky. V 20. minutě pronikl Kuba Vorlíček do vápna soupeře a střelou k tyči, tečovanou obráncem Jesenice, srovnal stav zápasu na 1:1. Od té chvíle se naše bojovnost ještě zvýšila a hra se "přesýpala" z jedné strany hřiště na druhou. Na obou stranách bylo několik šancí, avšak žádná již nebyla proměněna. Poločas tak skončil 1:1.

Myslím si, že v druhé půli jsme už měli mírnou převahu. Naše snaha byla korunována úspěchem po krásné kombinační hře, kdy míč během okamžiku přeběhl, vesměs na jeden až dva doteky, z naší půle až do vápna soupeře. Zde si o něj řekl Marťas Honek a nemýlil se. Třícátá šestá minuta a my vedeme 2:1. To vypadá slibně, avšak do konce zápasu stále ještě zbývá 24 minut.  Nezačnou nám docházet síly? Navíc rozhodčí nám také není příliš nakloněn. To se potvrdilo v 37. minutě, kdy odpískal v blízkosti hranice našeho vápna již několikátý sporný přímý kop na naši branku. Když si Kuba Vorlíček povzdychl, že by si přál aby byl zápas posuzován více fér, dostal od poblíž stojícího rozhodčího okamžitě žlutou kartu doprovozenou ne příliš vhodným komentářem. Následně, při exekuci zmíněného kopu vyběhl Domča Jedlička proti míči o okamžik dříve, nežli do něj soupeř kopl a dostal minutu po Kubovi žlutou kartu také. Myslím, že obě karty byly velmi velmi přísné.

Ve zbytku druhého poločasu se hra převalovala z jedné strany na druhou. Gól však již nepadl a my si po závěrečném hvizdu rozhodčího odnesli vítězství i z odvetného zápasu a stali se tak přeborníky okresu Praha-západ v kategorii mladší žáci.

Takže kluci gratuluji. Za vaši hru, bojovnost i fyzickou vybavenost, kterou jste dnes potvrdili, si titul opravdu zasloužíte.

Trocha statistiky z právě ukončeného ročníku