Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk-rudna-sokol-tuchomerice-70-30  •  Vydáno: 2.9.2016 21:25  •  Autor: Honza Geleti

FK Rudná - Sokol Tuchoměřice 7:0 (3:0)

V prvním kole k nám, v sobotu 27.8.2016 zavítali hosté z Tuchoměřic. I když šlo o zápas okresního přeboru a jejich A tým, tak někteří hráči nám byli dobře známí z loňské sezóny, kdy proti nám nastupovali za béčko. Věděli jsme také, že velký pozor si musíme dát na jejich útočníka s číslem 10 (Vitalij Kravcov), který nám opravdu dělal v úvodu velké problémy svojí rychlostí. On byl začátek zápasu celkově rychlejší než ve třetí třídě a chvilku nám trvalo, než jsme se s tím vyrovnali. Po úvodních deseti minutách, kdy jsme se většinou pozičně bránili, jsme se konečně začali osmělovat i směrem dopředu. Ve 12. minutě nám vyšel krásně rychlý protiútok a hostující stoper musel sáhnout ve vápně k nedovolenému zákroku. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil P. Zmeškal, 1:0! Za další dvě minuty se k nám přiklonilo navíc i štěstí. Š. Jungmann centroval na zadní tyč na nabíhajícího M. Kauckého, ale centr se mu nepovedl. K údivu všech a hlavně hostujícího brankáře však míč zapadl do branky, 2:0! Tento gól hosty hodně přibrzdil a my si začali více věřit. Najednou nám vycházela kombinace a v obraně jsme byli stále pozorní. Soupeř se do žádné vážné šance nedostal. Ve 38. minutě se nám podařila další hezká akce a radovali jsme se znovu. To hostujícího brankáře propálil bodlem M. Berecz, 3:0! Takto skončil i první poločas.
Ve druhém jsme chtěli co nejvíce pošetřit síly, protože se zápas hrál ve velkém vedru a také jsme si byli vědomi našeho náskoku. Ten se ve 49. minutě znovu navýšil, když se poprvé v našem dresu trefil M. Samko, 4:0! Od této chvíle jsem věřil, že zápas dokážeme vyhrát. Tým plnil pokyny a opravdu jsme "odpočívali" s míčem na našich kopačkách. Z částečné rezignace hostí pramenily další chyby, které se nám dařilo potrestat. Silní jsme byli hlavně po standardkách. Nejprve vstřelil v 59. minutě gól L. Vlček, 5:0! A o dvě minuty později po hezké akci zase P. Zmeškal, 6:0! Dále jsme se nikam nehrnuli a musím říct, že poprvé za tři roky co tým vedu, jsme hráli hodně zkušeně. Poslední gól padl v 84. minutě a jeho autorem byl M. Samko, 7:0!
První zápas v okresním přeboru jsme zvládli jak herně, tak výsledkově, ale výsledek nesmíme přecenit! Je otázkou jak by se zápas vyvíjel, kdybychom v úvodu inkasovali a nedali druhý hodně šťastný gól.

Sestava: Soukup, Kotouč D. (74. Fruštík), Jellúš, Zmeškal (K), Zachař, Kaucký, Berecz, Samko, Jungmann, Vlček (68. Doherty), Kotouč M. (62. Havel)

Hvězdičky: Zmeškal, Kotouč D., Berecz

 

Napsal: Petr Vraštil