Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/okresni-pohar-tj-sokol-dobroviz-fk-rudna-11-na-penalty-42-11  •  Vydáno: 2.9.2016 21:33  •  Autor: Honza Geleti

Okresní pohár: TJ Sokol Dobrovíz - FK Rudná 1:1 (1:1) [PK 4:2]

V 1. kole poháru nás čekal dobře známý tým Dobrovíze. V sestavě domácích sice chyběl kanonýr P. Bouška, ale i tak byla hodně slušně poskládána a omlazena o hráče, kteří do Dobrovíze přišli před touto sezónou. Utkání jsme určitě vyhrát chtěli, ale od úvodních minut bylo jasné, že to je nelehký úkol. Naše sestava se značně lišila té z prvního mistráku, zápas jsme zahájili dokonce v deseti hráčích a netrpělivě čekali příjezdu P. Zmeškala. Domácí nás od úvodu přišpendlili na naší polovině a tlak byl hlavně na naše krajní hráče. Z průniků po stranách vznikaly velké šance domácích a jen se štěstím jsme bránili výsledek 0:0. Štěstí při nás stálo i při největší šanci domácích, když domácí hráč překopl z pěti metrů prázdnou branku! S příchodem Patrika Zmeškala zhruba v 15. minutě zápasu, jsme se přeci jen už občas dostali i k míči. O nějaké delší mezihře našeho týmu však nemůže být řeč. Nedařilo se nám dopředu dostat míč nebo ho tam alespoň chvilku udržet. V 25. minutě se dostali za naši obranu dva domácí hráči, kteří už bezmocného Honzu Soukupa překonali. Autorem gólu byl J. Votava, 1:0! Zhruba ve 30. minutě jsem opustil hřiště, začal vést tým z lavičky a do hry se tak dostal Jirka Šedivec. Tato změna nám celkem pomohla. Domácí začali více kazit a už i my dokázali zakombinovat. Žádná šance z naší strany, ale nepřicházela. Ve 41. minutě se probil k míči Š. Jungmann, udělal s ním pár kroků, a protože neměl žádnou podporu, tak z nějakých 28 m vystřelil. Brankář domácích stál dost venku, Štefanovi střela sedla a našla si překvapivě cestu do domácí sítě, 1:1! Z poločasu jsme vytěžili maximum, protože podle spravedlnosti jsme mohli prohrávat asi tak 5:1!
Do druhé půle jsme nastoupili podpořeni tímto dílčím úspěchem a určitě byla z naší strany lepší. Domácím možná trochu došly síly nebo se nechali ukolébat dojmem z převahy, ale najednou přibylo nepřesností, které nám nahrávaly. I tak mohli domácí svůj náskok navýšit a nás držel svými zákroky Honza Soukup, který se ocitl několikrát tváří v tvář domácím útočníkům. Ke konci zápasu nám také hodně docházelo sil, protože bylo znát, že domácí prostřídali, někteří naši hráči vůbec netrénují a celý zápas byl na ně hodně dlouhý. Mnoho práce včera odvedla pětice hráčů: M. Kaucký, Š. Jungmann, M. Berecz, M. Samko a P. Zmeškal, kteří patří k našim oporám a dřeli i za ostatní. Dvojice M. Kaucký, který utekl po křídle a Š. Jungmann, který z jeho centru v 89. minutě zakončoval mohla dokonce zápas rozhodnout. Štefan však v pádu branku o metr minul. Zápas byl ukončen a šlo se na penalty. Domácí hráči všechny své pokusy proměnili a jen na jednu střelu si náš brankář sáhl. Za nás skóroval v první sérii P. Zmeškal, ve druhé M. Kaucký, ale pak zaváhali M. Samko a M. Berecz. Stav rozstřelu tedy 4:2 pro domácí!
Musím říci, že kdybychom postoupili, tak by to vzhledem k dění na hřišti určitě spravedlivé nebylo, ale povést se to mohlo. Jsem rád, že jsme zápas odehráli i v této sestavě a pro většinu hráčů to bylo lepší než trénink. Všem, kteří včera do zápasu zasáhli, bych chtěl moc poděkovat, protože ve většině případů předvedli výkony na hranici svých možností! Soupeři musím sportovně pogratulovat, postup si zasloužil.

Sestava: Soukup, Šenfeld, Jellúš, Zmeškal, Vraštil (32. Šedivec), Kaucký, Samko, Berecz, Jungmann, Jeníček, Doherty (74. Fruštík)

Napsal Petr Vraštil