Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/tj-sokol-jenec-fk-rudna-11-01  •  Vydáno: 10.9.2016 8:51  •  Autor: Honza Geleti

TJ Sokol Jeneč – FK Rudná 1:1 (0:1)

K dalšímu zápasu jsme vyrazili 3. 9. 2016 do nedaleké Jenče. S tímto soupeřem jsme se v posledních letech nesetkávali, protože hrál dlouhou dobu vyšší soutěže než náš tým. Loni se Jeneč umístila na předposledním místě okresního přeboru. Očekávali jsme tedy zápas, který by mohl hrát na konci soutěže velkou roli. Bohužel z naší sestavy vypadli čtyři kvalitní hráči a k dispozici bylo jen torzo našeho kádru. Abychom byli schopni zápas odehrát, musel jsem sáhnout i do dorostu a ke svému prvnímu zápasu za muže, tak například nastoupil v základu hrající Daniel Šírl! V úvodu zápasu to bylo takové chaotické a změny v sestavě nám určitě neprospěly. Hrálo se nahoru dolů a oba týmy kupily množství chyb. Zdálo se, že jestli uspějeme, tak po nějakém průniku M. Kauckého nebo Š. Jungmanna. Marek se opravdu do několika akcí zapojil, ale nepodařilo se nám to dotáhnout ke gólu. Až ve 33. minutě přišla z našeho pohledu hezká a povedená akce. Milan Čihák se uvolnil na pravé straně hřiště a jeho milimetrový centr si našel hlavu právě M. Kauckého, který mířil na vzdálenější tyč, 0:1! Těsně před poločasem jsme mohli jít do dvougólového vedení, ale bohužel si v souboji se stoperem domácích počínal nedovoleně opět aktivní M. Kaucký a M. Berecz už zakončit nemohl.

Do druhé půle jsme nastoupili neskutečně ospale. Domácí nás nepouštěli na svoji polovinu a jejich tlak vygradoval v 51. minutě. Po závaru u našeho vápna přišel centr z pravé strany, domácí stoper Tarant se dostal k hlavičce, jeho střelu sice dokázal Honza Soukup vyrazit, ale bohužel jen do zátylku P. Zmeškala, od nějž doletěl míč do branky, 1:1! To domácí nabudilo ještě více a my se převážně bránili. Postupně jsme i prostřídali, protože někteří hráči toho měli dost, ale ani to nám nepomohlo. Naopak nás několikrát musel podržet náš brankář a jen se štěstím jsme hájili remízu. Přesto i my mohli zápas vyhrát. V předposlední minutě se snášel centr k nohám R. Fruštíka a vypadalo to, že nebude problém ho uklidit do branky. Domácí obránce však zabojoval a trochu váhajícímu Radkovi střelu zblokoval! Takto skončil náš zápas na hřišti.

Ještě než se zápas dohrál, tak jsme se však stihli podívat do zápisu na sestavu domácích. A protože v zápise byl uveden jako hráč Jan Suchánek, kterého znám od vidění osobně a rozhodně zápas nehrál, požádal náš vedoucí rozhodčího o konfrontaci hráče číslo 2. Z výsledku konfrontace je celkem patrné, že i když dokázal tento hráč přijít s občanským průkazem Jana Suchánka, tak o tuto osobu nešlo. Snad každý člověk na světě by mohl vědět, kdy má svátek. Ale tento hráč na otázku kdy je Jana odpověděl, že neví. Určitě by věděl, kdo má svátek 11. listopadu, protože pravé jméno hráče, který zápas odehrál, je Martin Pecka. Tento hráč ještě před zápasem v evidenci domácího týmu nebyl, i když zde na jaře 2016 již hostoval. Večer 3. 9. 2016 již byl jeho přestup z Baníku Sokolov potvrzen!!! To nic nemění na situaci, že v zápise uveden není, ani být nemohl a Jan Suchánek zápas nehrál. Případem se bude zabývat disciplinární komise tento čtvrtek.

Sestava: Soukup, Kotouč D. (85. Vraštil), Jellúš, Zmeškal (K), Zachař, Kaucký, Martínek (65. Maršálek), Berecz, Čihák (82. Fruštík), Jungmann, Šírl (58. Šedivec)

Hvězdičky: Soukup, Kaucký, Zmeškal

Napsal: Petr Vraštil