Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/sk-rapid-psary-fk-rudna-32-11  •  Vydáno: 24.9.2016 10:05  •  Autor: Honza Geleti

SK Rapid Psáry - FK Rudná 3:2 (1:1)

K dalšímu zápasu jsme ve 4. kole vyjeli k soupeři, který měl v tabulce jeden bod. Očekávali jsme tedy, že svoji bilanci bude chtít vylepšit za každou cenu! Hřiště bylo velice podmáčené a místy byly louže. Vstup do zápasu nám vyšel perfektně a již ve 3. minutě jsme se radovali z gólu, který dal Lukáš Vlček hlavou, 0:1! Domácí věděli, že mají spoustu času s vývojem něco udělat a gól je nepoložil. Naopak bojovali a určitě se s téměř neregulérním terénem vypořádali lépe než naši hráči. I tak jsme měli velkou šanci vedení navýšit, ale Lukáš Vlček trefil přízemní střelou, pouze nohu domácího brankáře. Celý zápas nám svojí rychlostí zatápěl náběhy po lajnách Jiří Strnad a ve 24. minutě bylo po jednom jeho průniku a následném centru, který našel osamoceného útočníka domácích Horáka, vyrovnáno na 1:1! Do poločasu už se jen bojovalo a domácí hrozili z volných přímých kopů. Gól, ale žádný nepadl a do kabin se šlo za nerozhodného výsledku.
Do druhé půle se domácí i pan rozhodčí převlékli do suchých dresů a šlo se na věc. O přestávce jsem udělal jednu změnu a do hry šel Milan Čihák, který nahradil autora naší branky Lukáše Vlčka. Začátek druhého poločasu byl celkem vyrovnaný. V 55. minutě jsme měli obrovskou šanci, když utekl po křídle Milan Kotouč a naservíroval na zadní tyč přihrávku pro Marka Kauckého. Tomu se bohužel nepodařilo míč usměrnit do odkryté branky. Tušili jsme, že bychom toho mohli i litovat, ale ne už tak brzy. Běžela 56. minuta zápasu a domácím se podařilo prosadit po své levé straně. Odtud přišel polovysoký centr, který si našel na přední tyči Pivoňka a šťastně ho proměnil ve vedoucí branku, 2:1! Od této chvíle jsme byli už jasně horším týmem. Docházely nám síly (hlavně morální, ale i fyzické) a koledovali jsme si o další góly. V 72. minutě došlo k další chybě naší obrany. David Kotouč podskočil míč, který za ním převzal domácí útočník. Tohoto hráče stačil Patrik Zmeškal už zastavit jen za cenu faulu a následné penalty. I když směr střely domácího Robina Kellera náš brankář vystihl, tak gólu nezabránil, 3:1! Prostřídali jsme poslední dva hráče (více náhradníků jsme neměli) a začali hrát na riziko, protože jsme neměli už co ztratit. Najednou se zdálo, že bychom ještě mohli s výsledkem něco udělat, ale hráli jsme převážně jen po vápno, kde byli už zataženi, dobře organizovaní domácí hráči. Ještě jednoho gólu jsme se, ale také dočkali. V 87. minutě byl stažen v pokutovém území Martin Samko a naši penaltu proměnil Patrik Zmeškal, 3:2! Na více už jsme se nezmohli a připsali jsme si první porážku. Rozdíl mezi námi a domácími bych viděl hlavně ve vůli zvítězit a koncentraci na zápas. Také jsme dostali lekci z kompaktnosti. Z mého pohledu je tedy porážka zasloužená.

Sestava: Soukup, Kotouč D. (79. Vraštil), Jellúš, Zmeškal (K), Rott, Kaucký, Samko, Berecz, Jungmann (77. Fruštík), Kotouč M., Vlček (46. Čihák)

Napsal: Petr Vraštil