Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk-rudna-sk-roztoky-51-21  •  Vydáno: 30.9.2016 19:45  •  Autor: Honza Geleti

FK Rudná - SK Roztoky 5:1 (2:1)

V dalším domácím zápase, hraném v sobotu 24. 9. 2016 jsme chtěli odčinit porážku ze Psár. Soupeřem nám byl tým z Roztok, kterému se úvod soutěže nevydařil a krčil se na chvostu tabulky. Poslední čtyři vzájemná utkání jsme s tímto soupeřem, ještě ve III. třídě prohráli! V týmu Roztok došlo ale k velkým změnám a tak jsem věřil, že utkání zvládneme a nedovolíme soupeři, aby se nám bodově přiblížil.
Opět nám vyšel úvod. Běžela 4. minuta, Samko prostrčil míč do běhu na Kauckého, který přesně odcentroval na hlavu Milana Kotouče a ten zamířil na vzdálenější tyč, 1:0! Gól nás nabudil a byli jsme aktivnějším týmem, ale pojistka nepřicházela. Možná si někdo myslel, že se nemůže nic stát, protože Roztoky nás příliš neohrožovaly, ale opak byl pravdou. Ve 37. minutě jsme udělali taktický faul u půlky, ale další počínání bylo už hodně netaktické! Přes mé varování si nikdo nedokázal stoupnout před balón, na středu jsme nechali volného hráče (M. Čížka), který okamžitě po rozehrávce ještě přistrčil míč dopředu na Davida Kotrbu a ten si s vybíhajícím Soukupem poradil, 1:1! Tato branka s naším sebevědomím malinko zahýbala, ale naštěstí si vybral ve 43. minutě slabší chvilku hostující brankář Snopek a důrazný P. Zmeškal ho dokázal přehlavičkovat, 2:1! Za tohoto stavu se šlo do kabin.
Do druhé půle nastoupil Rott, který vystřídal Berecze. Protože rozhodně nešlo o oslabení týmu a hostům docházely síly, tak naše převaha byla ještě více patrná. Podařilo se nám vstřelit i šťastný gól. V 55. minutě tečoval Vlček na vápně střelu Jungmanna do protipohybu brankáře a bylo to 3:1! Za další tři minuty bylo o osudu utkání rozhodnuto úplně. To se po faulu hostí kopala penalta a P. Zmeškal poslal míč do sítě znovu, 4:1! Hosté navíc museli po chvilce stáhnout ze hřiště J. Doležala a našim hráčům se tak otvíral další prostor k navýšení skóre. To se měnilo v 73. minutě kdy se podruhé v zápase a opět hlavou prosadil Milan Kotouč, 5:1! V pohodě jsme mohli prostřídat všechny náhradníky, ale další gól již do konce zápasu nepadl.
Připsali jsme si tedy povinné vítězství a můžeme se v klidu připravovat na těžší soupeře.

Sestava: Soukup, Jellúš (62. Šenfeld), Kotouč D., Zmeškal (K), Zachař, Kaucký, Samko, Berecz (46. Rott), Jungmann (75. Doherty), Vlček (67. Fruštík), Kotouč M.

Hvězdičky: Samko, Kotouč M., Zmeškal

Napsal: Petr Vraštil