Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/spartak-pruhonice-fk-rudna-13-12  •  Vydáno: 13.2.2017 12:10  •  Autor: Honza Geleti

Spartak Průhonice - FK Rudná 1:3 (1:2)

Druhé přípravné utkání se hrálo na umělce SK Újezd Praha 4 a to v sobotu 11. 2. 2017. Po loňském přáteláku, který jsme s Průhonicemi remizovali 2:2, jsme se dohodli na zápase i v této zimní přestávce. Spartak Průhonice hraje i letos středočeskou B. třídu a po podzimu jim patří průběžně sedmá příčka.
Výpadky v naší sestavě byly (chyběli např. Soukup, Zmeškal, Rott, Čihák, ...), ale měli jsme dva náhradníky a sestavu o dost lepší než loni!
pas byl oboustranně slušně vedený, měl dosti fotbalovosti a byl celkem svižný. Šance byly v úvodu na obou stranách. Naše největší přicházely po rohových kopech a Průhonice nám zatápěly pohybem uprostřed hřiště a střelbou ze střední vzdálenosti. První gól padl asi ve 25. minutě, to Milan Berecz od lajny odcentroval a našel hlavu Lukáše Jeníčka, který míč poslal přes špatně postaveného brankáře, 0:1! Průhonice na naše vedení odpověděly celkem brzy a podobným způsobem. Centr od lajny, který přešel přes tři hráče až na hlavu útočníka "domácích" a bylo to 1:1! Nám se přesto povedlo vzít si vedení ještě do poločasu zpět. Domácí udělali chybu v rozehrávce a z toho vytěžil sólový nájezd Štefan Jungmann, který udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři a pohodlně skóroval, 1:2!
Druhá půle byla hodně podobná první. Ofenzivní pojetí fotbalu a dost šancí. Naše vedení ještě navýšil kolem 60. minuty Milan Kotouč, 1:3! Pak nás několikrát podržel, v brance zaskakující Tomáš Sloup. Deset minut před koncem na něj nevyzrál ani domácí hráč, který po faulu Dohertyho neproměnil penaltu! V úplném závěru už žádný gól nepadl a my jsme tedy v zápase, trochu překvapivě zvítězili. Ale musím říci, že horším týmem jsme určitě nebyli!

Sestava: Sloup T., Doherty, Jellúš, Kotouč D., Zachař, Kaucký, Samko, Hartig, Jungmann, Jeníček, Kotouč M., Berecz, Fruštík

Napsal: Petr Vraštil