Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/sokol-tuchomerice-fk-rudna-13-02  •  Vydáno: 28.3.2017 20:38  •  Autor: Honza Geleti

Sokol Tuchoměřice - FK Rudná 1:3 (0:2)

Sobota 25. 3. 2017 a nás konečně čekal první zápas jarní části sezóny, ke kterému jsme vyrazili na hřiště Tuchoměřic. V úvodním kole soutěže jsme doma s tímto soupeřem zvítězili překvapivě vysoko 7:0, ale výsledek úplně neodpovídal dění na hřišti. Odveta nás tedy nečekala lehká, i když Tuchoměřice v zimě opustila asi největší hvězda Vitalij Kravcov, který zamířil do Sokola Úhonice! Měli jsme nějaké výpadky v sestavě (z různých důvodů se nemohlo zúčastnit cca 7 hráčů), někteří nastoupili po nemoci a nebo s určitým omezením, ale i tak nás bylo na zápas 14 a sestava hodně slušná!
Zápas začali domácí dosti opatrně a my měli nečekaně hodně prostoru. Bohužel jsme vlivem zbrklosti nebo nepřesné kombinace o hodně míčů přišli. Na hráčích bylo vidět, že jsou na trávě po zimě poprvé, a že někteří spolu ještě ani nehráli. Nepřesností, na kterých měl podíl přírodní terén, bylo hodně u obou týmů. Naše obrana pracovala celkem spolehlivě a hráči, kteří mají na starost ofenzivní práci, se hnali za vedoucí brankou. Té jsme se dočkali ve 21. minutě, když se po závaru v domácí šestnáctce dokázal prosadit Míra Kratochvíl, 0:1! Potvrdilo se nám tedy celkem brzy, že bylo dobře si tohoto hráče pro první kolo ponechat. Míra se vrátil k fotbalu po těžkém zranění kotníku a toto byl na dlouhou dobu možná jeho poslední zápas za Rudnou. Tento týden zřejmě přestoupí do SK Nučice. Branka nás uklidnila, ale neuspokojila. Hned ve 25. minutě jsme se prosadili podruhé. Autorem gólu se stal Marek Kaucký, 0:2! Tento hráč dělal obrovské problémy pravé straně Tuchoměřic a brzy se ocitl ještě ve dvou slibných pozicích. Bohužel jeho zakončení bylo slabé nebo nepřesné. Dalším gólům jsme byli hodně blízko po sérii rohových kopů. Dvakrát zakončoval hlavou Martin Samko. Poprvé v jasné pozici jen do tyče a podruhé, už v složitější zase do břevna! Největší šancí, ale pohrdl Míra Kratochvíl, který měl před sebou prázdnou branku, ale místo pohodlného gólu hlavou si chtěl míč zpracovat k noze a domácí obránce stačil zakročit. Domácí nás ohrozili v první půli snad jen ze standardek. Dokázali si vybojovat pár rohů a hlavně jeden nebezpečný přímý volný kop. Žádná branka už v první půli, ale nepadla.
Do druhého poločasu jsem udělal jednu změnu. Šlo o generační obměnu. Na pravý kraj zálohy se postavil Jakub Sedláček (17), který vystřídal Míru Kratochvíla (44). Do útoku se místo Míry vysunul Štefan Jungmann. Tento tah se zúročil hned ve 47. minutě. Lukáš Jeníček dostal míč za obranu a přesným centrem našel právě Jungmanna, který dal hlavou důležitý gól, 0:3! Bohužel za deset minut musel střelec gólu hřiště opustit, protože cítil svůj zraněný nárt. Další debut v rudenském dresu si tak odbyl Jakub Eminger (24). Ve druhé půli se nám dařilo trochu méně. Velkou šanci měl opět Samko, ale trefil pouze ležícího brankáře. Jinak už jsme se do zakončení tolik nedostávali. Často jsme místo kontrolování hry pospíchali s rozehrávkou, která byla pak nepřesná. To byla voda na domácí mlýn. V 71. minutě jsme si zápas zkomplikovali. Udělali jsme faul před vápnem a po centru na zadní tyč, se hlavou prosadil domácí Marek Kraft, 1:3! Za pět minut mohlo být hůře, protože došlo k téměř totožné situaci, ale tentokráte jsme měli i trochu štěstí. Hrálo se nahoru dolů, ale ani jeden tým se už z gólu neradoval. Využil jsem možnost taktického střídání a utkání jsme dovedli do vítězného konce. Myslím, že jsme se radovali oprávněně a v utkání jsme byli lepším týmem. Všem hráčům, kteří do zápasu zasáhli, musím poděkovat, protože ne všichni byli zdravotně v pořádku! Mrzí mě jen nevyužité šance a to, že nedokážeme i přes mé pokyny hru uklidnit.

Sestava: Soukup, Jellúš, Zmeškal (K), Samko, Zachař, Kaucký, Hartig, Kotouč M., Jungmann (60. Eminger), Jeníček (89. Doherty), Kratochvíl (46. Sedláček)

Hvězdičky: Kaucký, Samko, Zmeškal

Napsal: Petr Vraštil