Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk-tj-stechovice-b-fk-rudna-00  •  Vydáno: 13.5.2017 8:15  •  Autor: Honza Geleti

FK TJ Štěchovice B - FK Rudná 0:0 (0:0)

V sobotu 29. 4. 2017 jsme k dalšímu zápasu měli zavítat do Štěchovic a utkat se s domácím B mužstvem. Po dohodě se soupeřem (podmáčené domácí hřiště) se však hrálo již od 14:30 hodin a to na hřišti v Krňanech. Obě mužstva vyznávají spíše ofenzivní a kombinační fotbal, ale tentokráte to byl hlavně urputný boj, neboť se hrálo za pořádného větru a povrch hrací plochy má do roviny hodně daleko. Protože jsem musel lepit sestavu a odcestovali jsme jen s 12 schopnými hráči, tak mi podmínky vadily méně než obvykle.
V úvodu zápasu to bylo takové vyčkávání, s čím který tým přijde. Nepatrně aktivnější jsme asi byli překvapivě my, ale hrálo se jen po vápno a kombinace byly oboustranně nepřesné. Když už nějaká naše šance přišla, tak po rohových kopech a následných zmatcích v domácím vápně, kde dvakrát nepřesně zakončoval Martin Samko. V první půli také vystřelil celkem nebezpečně Milan Berecz, ale jeho utajená střela si cestu do sítě nenašla. Domácí měli také možnost skórovat po sérii rohových kopů a jeden volný přímý kop byl zahráván z hodně výhodné pozice, ale skóre se neměnilo. Největší příležitost domácích borců přišla po naší ztrátě míče uprostřed hřiště, když na našeho hráče nabíhali z půlky hned tři protivníci. David Kotouč, který stál v nejlepší možné pozici však za přispění ukvapené a nepřesné přihrávky, tento brejk přerušil! To naše největší šance první půle a vlastně celého zápasu přišla kolem 38. minuty. Marek Kaucký se dostal do svého typického náběhu a postupoval z úhlu k domácí brance. Protože v jeho rychlosti měl na tomto terénu především starost s kontrolou míče, tak bohužel jeho střela šla jen do rukavic domácího brankáře a k dorážce už se nedostal! V první půli musel také předčasně střídat hráč domácích Jan Hořák, který se po souboji s naším obráncem nešťastně zranil, a musela být přivolána sanitka. Nic podstatného už se v první půli nestalo a do kabin se šlo za stavu 0:0.
Do druhé půle jsme vstupovali s vědomím, že jeden gól by mohl vyrovnané utkání rozhodnout a věřil jsem, že naše šance ještě přijde. Bohužel druhý poločas byl z naší strany horší než první. Kombinace se nedařila a trochu více ze hry měl domácí tým. Naše obrana však v úvodu poločasu pracovala dobře. Mnoho akcí domácích přerušili naši obránci již v zárodku, protože všichni čtyři dokázali vyhrávat hlavičkové i osobní souboje. Bohužel se postupem času začalo projevovat to, že prakticky nemohu střídat a hráčům trochu docházel dech. Naši hráči se do vyložené šance nedostali a to ani po dalších standardních situacích. Nejnebezpečnější se pro domácí mužstvo stal asi centr z naší pravé strany, který zastavil domácí obránce, podle rozhodčího tělem. Já situaci ze své pozice neviděl, ale téměř všichni naši hráči křičeli shodně, že šlo o ruku a přestali hrát, čehož soupeř, který okamžitě přešel do brejku, málem využil. Poslední desetiminutovka nám nesedla vůbec. Dost prostoru dostával na můj vkus útočník Miroslav Hroník a stále více hrozil i domácí kapitán Pavel Drechsler. Jeho dvě obrovské šance přišly po chybách, jinak výborně hrajícího Martina Samka a my museli být rádi, že nedokázal zamířit přesněji! Tyto dvě šance v závěru zápasu náš výkon trochu degradují, protože i díky nim jsme měli k vítězství o chloupek dále než domácí tým a musíme být rádi, že jsme vůbec remizovali 0:0! Udrželi jsme jarní neporazitelnost a hráčům, kteří zasáhli do hry, musím poděkovat za poctivý výkon. Bohužel ihned po zápase bylo patrné, že se nám rozroste už tak početná marodka, protože Milan Berecz a Alexander Hartig dohrávali se sebezapřením.

Sestava: Soukup, Kotouč D., Kotouč M., Samko, Zachař, Kaucký, Hartig, Berecz, Jungmann, Jeníček, Doherty (87. Sloup)

Hvězdičky: Kotouč D., Kotouč M., Zachař

Napsal: Petr Vraštil