Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fc-zlicin-b-fk-rudna-16-03  •  Vydáno: 3.2.2018 19:24  •  Autor: Honza Geleti

FC Zličín „B“ - FK Rudná 1:6 (0:3)

1. 2. 2018 máme za sebou první přípravný duel. Utkali jsme se s již tradičním soupeřem, zličínským béčkem. Sestavu jsme přes nemoci, zranění, pracovní vytížení a dovolené lepili, jak jen to šlo. K zápasu bylo k dispozici přesně jen 11 hráčů včetně mě. Museli jsme si pomoci „hostováním“ v brance a také jsme zkoušeli případné dvě posily, o jejichž příchody velice stojíme. Úvod nám moc nevyšel a trvalo nám než si sestava trochu sedla, což se asi dá omluvit. I přes počáteční nápor se Zličín do šance nedostal. Po 15. minutách jsme konečně začali být aktivní směrem dopředu a z našeho presinku pramenily chyby domácí obrany. Některými nabídnutými šancemi nešlo pohrdnout, a tak jsme v rozpětí 20 .- 40. minuty vstřelili tři branky a v poločase tedy vedli 3:0.
I druhá půle nám výsledkově vyšla. Zličín měl nějaké šance na korigování výsledku, ale buď nám pomohl brankář, nebo konstrukce branky. Postupně jsme navýšili vedení až na 5:0! Teprve pak se prosadil domácí Valoušek, když z nějakých 22 m trefil horní roh branky a bylo to 1:5! Poslední slovo měli opět naši ofenzivní hráči a stanovili tak konečný výsledek na 1:6 z pohledu domácích! Výsledek super, i když bych ho nepřeceňoval. Dopomohli nám k němu celkem výrazně i hráči, o kterých chceme jednat! Doufám, že do příštího zápasu se morálka a zdraví hráčů zlepší a odehrajeme ho v lepším počtu, případně i sestavě.

Napsal: Petr Vraštil