Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/mfk-dobris-b-fk-rudna-11-10-np-45  •  Vydáno: 6.4.2018 18:27  •  Autor: Honza Geleti

MFK Dobříš „B“ - FK Rudná 1:1 (1:0), pk 4:5

V neděli 1. 4. 2018 jsme vyjížděli k dalšímu zápasu a tentokrát na hřiště Městského fotbalového klubu Dobříš, kde jsme se utkali s místním B mužstvem. Šlo o soupeře z úplného čela tabulky, kterému jsme doma na podzim podlehli 1:0! Naštěstí jsem měl tentokrát k dispozici zcela jinou sestavu než tu oslabenou z domácího utkání. I domácí tým měl dost odlišné hráče a bylo otázkou, jestli se posílí hráči prvního mužstva. Nakonec naskočili do zápasu asi tři hráči, kteří nějaké minuty za divizní A mužstvo občas odehrají. Proti prvnímu jarnímu kolu jsem udělal pár změn v sestavě a šlo se na věc.
Před zápasem jsme očekávali, že bude třeba vycházet za zajištěné obrany, dát si pozor na domácího kapitána, nenechat rozjíždět akce šikovného středního záložníka a snažit se vytěžit z minima šancí maximum. Úvod zápasu však naznačil, že bychom mohli být domácím více než vyrovnaným soupeřem. Dokázali jsme několikrát mladé hráče soupeře dostat pod tlak a ti odehrávali mnoho míčů pouze do zámezí, nebo na naše kopačky. Celkem nám fungoval i nově složený útok. Velkou šanci měl kolem 20. minuty David Krajči, ale „vylámal si zuby“ na domácím brankáři. Ve 25. minutě se zase na hranici vápna dobře uvolnil Jan Hartig a zvolil střelu obstřelem na zadní tyč. Brankář zasáhnout nemohl a s napětím jen sledoval, kam míč doputuje. Ten se bohužel zastavil přesně na tyči a k dorážce jsme se nedostali. I domácí tým podnikl několik nebezpečných výpadů převážně po stranách a naši stopeři měli, co dělat, aby domácího kanonýra udrželi na uzdě. Domácí se mohli dostat do vedení po jednom dobře zahraném rohovém kopu, ale náš brankář naštěstí stačil u přední tyče zasáhnout a míč vytlačit. I domácí brankář se musel vytáhnout, aby vytěsnil dobrou střelu z kopačky Marka Kauckého. Blížil se pomalu závěr poločasu a my se možná nechali až příliš unést vývojem hry. Zapomněli jsme pokrýt pravého záložníka domácích, který předvedl padesáti metrový sprint s míčem, prosadil se rychlostně i přes našeho obránce a namazal do vápna nabíhajícímu spoluhráči. Jeho první střelu náš brankář ještě vyrazil, ale proti dorážce byl již bezmocný, 1.0! Poločas i takto skončil.
Do druhé půle jsem poslal do hry Míru Rotta, který nahradil lehce zraněného Krajčiho a věřili jsme, že budeme-li pokračovat ve výkonu z první půle, tak naše šance ještě přijde. Ve druhé půli se nám opravdu dařilo domácí tým přehrávat, ale do vyložené šance jsme se dlouho nedostávali. Až kolem 70. minuty se ocitl, po rohovém kopu v dobré pozici Patrik Zmeškal, ale míč do branky usměrnit nedokázal. V 75. minutě jsme se konečně dočkali. Miller vyslal na zteč Kauckého a ten při svém nájezdu prostřelil domácího gólmana, 1:1! Za necelých pět minut došlo k akci, jak přes kopírák. Bohužel náš hráč tentokrát na domácího brankáře nevyzrál. V samém závěru zápasu zahrávali domácí ještě několik rohových kopů, ale naše obrana všechny situace ustála. Zápas tedy skončil remízou 1:1 a o plusovém bodu musely rozhodnout penalty!

První hráč domácích uspěl, 1:0. Za nás srovnal Zmeškal na 1:1. Domácí opět úspěšní, 2:1. Samko odpověděl také přesně, 2:2. Ani ve třetí sérii se domácí střelec nemýlil, i když náš brankář si na střelu sáhl, 3:2. Pak přišly horké chvilky. Miller selhal a domácí šli do vedení 4:2. Kaucký proměnil 4:3. Náš brankář si schoval dobrý zákrok na pravou chvíli a odvrátil „matchball“. Rott vyrovnal na 4:4. Druhý dobrý zákrok našeho brankáře a výhoda na naší straně. Krejčí domácího brankáře prostřelil a my se mohli radovat z nečekané prémie!
Dva body z tohoto zápasu jsou vzpruhou do dalších bojů a moc důležité, protože týmy pod námi začaly fungovat a tabulka se podle očekávání vyrovnává!

Sestava: Soukup, Kotouč D., Zmeškal (K), Samko, Jellúš (68. Němec), Kaucký, Bialek, Miller, Berecz (63. Krejčí), Hartig, Krajči (46. Rott)

Napsal: Petr Vraštil