Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/tj-sokol-daleke-dusniky-fk-rudna-00-pk-45  •  Vydáno: 25.5.2018 20:12  •  Autor: Honza Geleti

TJ Sokol Daleké Dušníky – FK Rudná 0:0 (PK 4:5)

Po sérii špatných výkonů nás v neděli 20. 5. 2018 čekal výjezd do Dalekých Dušníků. Na podzim jsme dokázali doma tento tým porazit 3:1, ale zápas byl více než vyrovnaný. Na rozdíl od nás se soupeř prezentuje nejlepším útokem, nebo alespoň jeho hráči dali nejvíce gólů v soutěži. My naopak patříme ke dvěma nejhorším týmům, co se produktivity týče. Před zápasem jsem nebyl zrovna optimisticky naladěn, protože sestava byla dost okleštěná a se spoustou změn. Pozitivní bylo, že se Míra Miller rozhodl nám pomoci svým záskokem mezi tyčemi! Domácí mě také mile překvapili, když do hry od začátku neposlali svého nejlepšího střelce Pavla Krásu. Hrálo se za pěkného počasí a na výborně připraveném trávníku. On vůbec celý areál je v Dalekých Dušníkách útulný a pěkný. Zvolil jsem defenzivnější rozestavení, s cílem zamezit domácím skórovat a spoléhat se případně na naše standardky nebo brejky. Na hrotu útoku nastoupil osamocený Aleš Němec a v průběhu zápasu si vedl znamenitě. Konečně jsem měl zase jednou pocit, že tým se chce o výsledek zdravě poprat a věří stanovené taktice! Domácí hráli uvolněně, protože jim v zápase o nic moc už nešlo a ani my jsme nepůsobili stresovaným dojmem. Diváci tak mohli vidět celkem vyrovnaný a oboustranně kombinační zápas. Troufám si říci, že přes nepatrnou optickou převahu domácích, jsme byli nebezpečnějším týmem. V první půli jsme několikrát zahrozili střelbou ze střední vzdálenosti. Jenže pokusy Němce, Honzy Sloupa a Honzy Krejčího vždy proletěly kousek, nad břevnem domácí branky! Domácí tým zahodil svoji největší šanci kolem 30. minuty. To nám unikl hráč po naší levé straně a někde na penaltě našel svého nabíhajícího spoluhráče. Tento hráč však nezasáhl míč ideálně a ten prošel těsně kolem zadní tyče. Ke konci poločasu jsme dvakrát v krátkém sledu zbytečně faulovali a nabídli domácímu týmu zahrávat dvě nebezpečné standardky. Naštěstí provedení nebylo tak precizní a Miller schoval míč v obou případech ve své náruči. Půle tedy skončila bez branek.

Do druhé půle jsme se báli oživení sestavy ze strany domácích a sami jsme byli zvědavi, jak vydržíme se silami. Kluci bojovali, co mohli a domácí jsme do žádné vážné šance nepouštěli. Naopak se nám podařilo několikrát nebezpečně zaútočit. Po průniku Sloupa a jeho centru, hlavičkoval v pádu Němec opět jen nad branku.  Naše obrana stále celkem spolehlivě zachytávala náběhy a pasy na domácí útočníky. Paradoxně se zdálo, že sil máme více my, i když jsem mohl jen jednou vystřídat. V 75. minutě opustil hrací plochu Milan Berecz, kterého nahradil Brian Doherty. Domácí trenér zkusil hru oživit o chvilku dříve, hned dvojitým střídáním a do hry se dostal i domácí kanonýr. Velkou šanci měl Marek Kaucký, ale z úhlu mířil pouze do brankáře.  Asi v 80. minutě se nám dokonce podařilo vstřelit branku. To kopal Němec roh a na zadní tyči našel hlavu Zmeškala, bohužel již předtím prošel míč přes koncovou čáru! Oba týmy už soupeři skórovat nedovolily a o druhý bod musely rozhodnout penalty. Domácí měli brzy náskok, když hned naši první dva střelci (Zmeškal, Samko) selhali.  Za nás pak byli úspěšní, Kaucký, Krejčí, Němec a Miller dvě penalty lapil! Po první sérii tak svítilo na tabuli 3:3. Miller dokázal svoji penaltu i proměnit, ale ani domácí hráč nezaváhal. Na řadu přišel Hartig, který dal a my vedli 5:4. Selhání domácího hráče, který mířil do tyče, a my se radovali ze zisku dvou důležitých bodů! Zřejmě tyto body znamenají definitivní záchranu B. třídy i pro příští sezónu.

Všem hráčům patří za tento zápas poděkování za přístup. Velmi slušné výkony odvedli Němec, Sloup a náš benjamínek Tomáš Bubeník, který zaskakoval na levém beku.

Sestava: Miller, Krejčí, Jellúš, Zmeškal (K), Bubeník, Kaucký, Berecz (75. Doherty), Samko, Hartig, Sloup, Němec 

Napsal: Petr Vraštil, trenér dospělých