Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/sk-chlumec-fk-rudna-40-20  •  Vydáno: 12.5.2018 20:20  •  Autor: Honza Geleti

SK Chlumec-FK Rudná 4:0 (2:0)

V sobotu 5. 5. 2018 jsme zajížděli na hřiště předposledního týmu SK Chlumec. I přes velké a citelné výpadky v sestavě jsem věřil, že s tímto soupeřem budeme bodovat. Prvních dvacet minut jsme hráli celkem dobře, byli asi na míči častěji a to jsme hráli do pěkného krpálu! Domácí jsme se snažili první půli hlavně ubránit, ale právě z počáteční převahy vytěžil velkou šanci (asi jedinou z celého zápasu) Kaucký. Při svém nájezdu se mu míč však trochu zamotal a nedokázal na domácího brankáře vyzrát. Ve 22. minutě se zápas prakticky rozhodl. Domácí vhodili do našeho vápna dlouhý aut, na který jsme zareagovali pozdě. Útočník domácích byl sice celkem v nevýhodné pozici, na hranici vápna a brankové čáry, ale Sláva Jellúš ho dostoupil pozdě a došlo k penaltovému kontaktu. Penaltu domácí kapitán Vostárek bezpečně proměnil, 1:0! Bohužel nás tento gól srazil a od tohoto okamžiku jsme byli na hřišti za sparingpartnera, a to ještě dost špatného! Do poločasu jsme inkasovali ještě jednou a bylo to 2:0!

Od druhé půle jsme si slibovali zvýšený pohyb a nátlakovou hru, zjednodušenou sklonem místního pažitu. Nefungovalo však nic. Nehledě na to, že brzy provedl náš brankář špatný odkop, který nasměroval do dotírajícího útočníka a od něj se, s přihlížením nešťastníka došoural míč za čáru potřetí!!! Domácí byli jednoznačně lepší (k čemuž nebylo třeba velkého úsilí a umu) a do konce zápasu nám dali ještě jeden dárek na cestu, 4:0!

Poslední čtyři zápasy, tři body a hrůzostrašné skóre 1:11, není lichotivá vizitka našeho týmu. Uvidíme jak si povedeme v následném domácím zápase s FK Hýskov.

Sestava: Němec, Krejčí (Brychnáč), Zmeškal, Jellúš, Kotouč D., Kaucký, Martínek, Rott, Sloup, Vlček (Berecz), Jeníček

Napsal: Petr Vraštil