Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-b-muzstva/pohar-skfs-fk-rudna-sk-vinarice-i.b-trida-22-01-pk-53  •  Vydáno: 17.9.2018 11:56  •  Autor: Honza Geleti

Pohár SKFS / Rudná – Vinařice (I.B třída) 2:2 (0:1), pk 5:3

Ve středu 12. 9. 2018 jsme přivítali ve 2. kole Poháru SKFS soupeře z Vinařic, který hraje letos rovněž I.B třídu a sice skupinu A. V minulém kole si hosté poradili s Tuchlovicemi, které hrají KP a po výsledku 5:5 dokázali postoupit po sérii pokutových kopů. Soupeř tedy budil respekt, navíc dorazil na naše hřiště velice včas a poctivě se na zápas připravoval. My se naopak scházeli jak švábi na pivo a sestava byla poznamenána řadou omluvenek. Do základu tak mohli (museli) naskočit i naši dva kluci, kteří nedávno oslavili teprve 15 let. Hned ve druhé minutě jsme se mohli ujmout vedení, ale Michal Másílko na centrovaný míč nedosáhl ideálně a branku minul. Hosté byli v první půli lepší a měli míč častěji na svých kopačkách. V 11. minutě se ujali i vedení, když nám prošel středem David Čampulka a zamířil přesně, 0:1! Přes optickou převahu hostí, jsme se dostávali v první půli do velkých šancí. Jenže jsme opět, podobně jako v zápase se Zdicemi, nevyužili ani jednu! Hosté gól už také nevstřelili a udrželi poločasové vedení o jeden gól.
Do druhé půle jsem udělal jednu změnu, když Dominika Jedličku nahradil Pepa Havel. Podařilo se nám hru minimálně vyrovnat a opět jsme byli nebezpečnějším týmem. V 52. minutě se střelou po zemi prosadil Míra Miller a bylo vyrovnáno - 1:1! Hnali jsme se za vedením a hosté se často rozptylovali drobnými hádkami. Když se zdálo, že máme na to výsledek otočit v náš prospěch, tak přišla studená sprcha. V 71. minutě jsme po jedné střele, kterou náš brankář neudržel ve své náruči, nebyli schopni míč odvrátit do bezpečí a nechali pohodlně dorážet Patrika Martinovského, 1:2! Krátce po tomto gólu si vyžádal střídání Petr Šáfr, který odehrál přes svůj vzrůst i věk velice povedené utkání a jednou dokonce zabránil jistému gólu. Bohužel lavička nenabízela mnoho variant a tak jsem se stal přímým účastníkem zápasu. Hosté mohli brzy náskok pojistit, ale povedlo se nám tomu se štěstím zamezit. Hrálo se nahoru-dolů, protože jsme opět hru otevřeli a posunuli jsme více dopředu Martina Samka. Tlak narůstal a v 83. minutě se prosadil Másílko, který vyrovnal na 2:2! Chtěli jsme zápas rozhodnout v normální hrací době, ale to se nepovedlo. Na řadu proto přišly pokutové kopy. Po krátké poradě jsme se rozhodli udělat změnu na postu brankáře a hlavně z psychologického hlediska šel střelcům soupeře čelit Miller. Při jednom pokusu byl Míra úspěšný, a protože naši střelci proměnili všechny penalty s přehledem, mohli jsme se radovat z postupu do 3. kola (na jaře doma přivítáme A. třídní FK Komárov)! Našimi úspěšnými exekutory byli: Houha, Samko, Kaucký, Kuba, Miller.
Ze zápasu mám postřehy, že je potřeba přidat v pohybu bez míče, ale velice mile mě překvapili naši mladí kluci, kteří se soupeře nezalekli. Z většiny hráčů bylo cítit, že zápas neberou jako přátelák a chtějí zvítězit.
Sestava: Smutný, Novotný, Samko, Vondra, Šáfr (74. Vraštil), Kaucký (K), Houha, Kuba, Jedlička (46. Havel), Másílko, Miller

Napsal: Petr Vraštil