Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/tj-sokol-daleke-dusniky-fk-rudna-81-20  •  Vydáno: 15.10.2018 12:06  •  Autor: Honza Geleti

TJ Sokol Daleké Dušníky - FK Rudná 8:1 (2:0)

V neděli 30. 9. 2018 jsme vyrazili k dalšímu soupeři. Situace byla již před zápasem hodně složitá. Při souběhu zápasů našich mužstev bylo k dispozici pouze 13 hráčů a jen pět jich má jisté místo v základu Ačka. Musel jsem tedy hodně improvizovat, ale to samé jsem musel udělat i na jaře v předešlé sezóně, kdy jsme dokázali s tímto soupeřem uhrát 0:0 a vyhrát na penalty. Zahustili jsme střed hřiště a doufali, že se nám naskytne možnost, přejít do rychlého protiútoku. Od úvodu měli domácí převahu. Tu zúročili hned v 15. minutě, kdy přišel centr ze strany a poprvé se prosadil domácí Houdek, 1:0! V 18. minutě mohlo být vyrovnáno. To utekl Marek Kaucký, ve vápně zasekl míč před dotírajícím stoperem, ale pak zakončil svoji slabší nohou jen do brankáře. Ten se nerozpakoval a založil rychlou akci, po které jsme inkasovali podruhé. Autorem gólu byl opět Houdek. Dvougólové vedení domácí celkem ukolébalo a my už neměli, co ztratit. Hnali jsme se tedy za kontaktním gólem. Měli jsme k němu opravdu blízko. Nejprve namazal míč Michalu Másílkovi domácí brankář, ale ten při svém nájezdu mířil jen do jeho nohou. Další šance měl Kaucký, ale ani nadvakrát nedokázal brankáře prostřelit. Ostatní dobře rozehrané útoky jsme si zhatili, když jsme místo postupu do vápna volili nesmyslné zasekávačky. Domácí tým měl míč na kopačkách v první půli více, ale troufám si říci, že jsme měli více šancí a domácím jsme vzdorovali. Ke změně skóre však do půle už nedošlo.
Do druhého poločasu jsme šli s tím, že když se nám naskytne možnost a konečně šanci proměníme, tak zápas nemusí být ztracen. Jenže domácí tým se z první půle poučil a od začátku druhého poločasu nás zatlačil na naši polovinu. Ojedinělou pološanci měl ještě v 53. minutě Kaucký, ale z úhlu branku přestřelil. V 55. minutě se po špatné komunikaci mezi naším brankářem a obráncem, prosadil poprvé domácí kanonýr Pavel Krása a bylo to 3:0! Další gól přidal za tři minuty tentýž hráč a bylo rozhodnuto definitivně, 4:0!. My navíc začali odpadat jak fyzicky, tak psychicky a bylo otázkou, kolik nám ještě domácí tým nasype. V 74. minutě dovršil Krása čistý hattrick, 5:0! Teprve pak jsme se dočkali gólu i my. Střídající Dominik Jedlička dostal kolmici od Lukáše Houhy a ukázal zkušenějším spoluhráčům, jak se dá proměnit samostatný nájezd, 5:1! Kdyby teď zápas skončil, tak by to bylo ještě přijatelné. Domácí tým nás však nešetřil a dohrál utkání s velkou chutí, když další dvě branky přidal Krása (celkem jich dal tedy pět) a výsledek pečetil v 88. minutě Šimek, 8:1!!!
Porážka hodně krutá, ale zcela spravedlivá. Možná jsme mohli více zabojovat, kdybychom vytěžili něco z toho, co se nám nabídlo v první půli, ale utkání bychom stejně asi k bodovému zisku dotáhnout nemohli. Domácí nás předčili pohybem, důrazem i fotbalovostí!

Sestava: Mika, Šťastný, Vondra, Samko, Šáfr (75. Vraštil), Kaucký (K), Krejčí, Houha, Čáha, Palivec (59. Jedlička), Másílko

Napsal: Petr Vraštil