Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk.rudna-sk.druzec-24.8.2019  •  Vydáno: 19.9.2019 14:48  •  Autor: Honza Geleti

FK Rudná – SK Družec 4:0 (2:0)

První kolo nového ročníku I. B třídy jsme odehráli v sobotu 24.08.2019 na domácím hřišti. Po přeřazení do skupiny A k nám poprvé zavítal soupeř z Družce (okres Kladno). Tomuto týmu před sezónou dalo vale mnoho hráčů, a protože k doplnění nedošlo, chtěli jsme bodovat naplno. Sestava našeho týmu byla po delší době docela slušná a na lavičce bylo i dosti hráčů připravených zasáhnout do hry. Od úvodu jsme byli aktivnější a pohyblivější. Bohužel často jsme si počínali zbrkle a nedokázali jsme dát finální přihrávku. Poprvé jsme udeřili v 15. minutě. Uvnitř pokutového území se dostal k míči Karel Rulf, a i když jeho střela neměla velkou razanci, tak si s ní hostující brankář neporadil, 1:0! Naivně jsme si mysleli, že budeme v aktivitě pokračovat, ale opak byl pravdou. Po vedoucí brance jsme se nechali hosty zatlačit a koledovali jsme si o vyrovnání. Několikrát jsme zažehnali nebezpečí jen pomocí faulů. Naštěstí hosté nabídnuté PVK nezahráli dokonale a my drželi těsné vedení. Uklidnění přišlo ve 42. minutě. Zahrávali jsme rohový kop a ve skrumáži se nejlépe zorientoval Martin Samko, který nezazmatkoval a poslal míč do sítě podruhé, 2:0!

Celý druhý poločas už jsme byli lepším týmem. Brzy se nám totiž povedlo přidat třetí branku a zlomit náznaky soupeřova odporu. Ve 48. minutě dopravil míč do sítě Ondra Palivec, který tímto gólem zhodnotil svůj výborný výkon, 3:0! Protože bylo o vítězi z mého pohledu rozhodnuto, rádi jsme postupně využili možnost všech pěti střídání. Na další gól si diváci museli počkat do 68. minuty, ale stálo to za to. Na hranici vápna a brankové čáry se přes „housle“ hostujícího stopera uvolnil Rulf, míč si navedl do lepší pozice a vymetl šibenici na vzdálenější tyči, 4:0! I nadále jsme se hnali za navýšením skóre. Dobré šance měli Samko a opět Rulf. Další branku jsme však již přidat nedokázali.

I tak jsme rádi, že nám vstup do soutěže vyšel a získali jsme tři body! Musím však podotknout, že soupeř byl zřejmě nejslabší, s jakým jsme se doposud v I. B třídě utkali a bohužel jsme místy hráli špatně! V dalších kolech bychom s takovým množstvím nevynucených chyb, mohli mít velké problémy.

Sestava: Soukup, Hartig (85. Heller), Samko, Masopust, Palivec (70. Krajči), Vanta, Mráček,
Rott (K), Slowik (78. Krejčí), Prager (60. Jellúš), Rulf (82. Blahout)

napsal: Petr Vrašti