Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk.rudna-tj.unhost-7.9.2019  •  Vydáno: 20.9.2019 8:44  •  Autor: Honza Geleti

FK RUDNÁ – TJ UNHOŠŤ 4:2 (4:2)

V sobotu 7.9.2019 jsme ve 3. kole doma přivítali soupeře z Unhoště. Na tento tým jsme si v domácím prostředí věřili. Rozhodujícím faktorem měla být rychlost a kombinační hra. Proti minulému kolu jsme měli změněnou sestavu na čtyřech postech.

Úvod byl z říše snů. Již ve třetí minutě zápasu nám vyšla kombinace středem a Karel Rulf nás poslal do vedení, 1:0! Tento brzký gól nás nabudil a my se hnali do dalších útoků. Mnoho výpadů podnikal po své straně Honza Prager a soupeř měl s jeho rychlostí opravdu problémy. Moc nechybělo a Unhošť mohla kolem 15. minuty vyrovnat. Na našeho brankáře postupoval sám J. Korpa, ale naštěstí mířil vedle tyče. V 19. minutě se skóre už měnilo. Opět po kombinaci více hráčů se prosadil Míra Rott, 2:0! Soupeř stačil sotva rozehrát a po zisku míče unikl aktivní Prager, který se štěstím prostřelil hostujícího gólmana potřetí, 3:0! Hosté nevěděli kam dříve skočit a z jejich lavičky byly slyšet obavy z debaklu. S naším přispěním se tyto obavy však nenaplnily. Nejprve jsme ve 29. minutě ztratili míč na naší polovině a hosté se dostali do brejku, který přesnou střelou zakončil Chuks Onu Nsii (tento hráč to kdysi zkoušel i v našem dresu), 3:1! Do poločasu jsme vyrobili nepřesnou rozehrávkou ještě jednu chybu a znovu jsme byli tvrdě potrestáni. Ranou, z nějakých 25 metrů se hostující útočník prosadil podruhé, 3:2! Hosté vycítili, že by se zápas dal ještě otočit. Naštěstí nás ještě do poločasu uklidnil svým druhým gólem Rulf, když se trefil kolem zdi z PVK, 4:2!

Očekávali jsme, že ve druhé půli nějaké branky ještě přidáme, protože první poločas byl celkem v naší režii. Příležitostí navýšit skóre jsme měli dost, ale v koncovce jsme si počínali sobecky, nebo nepřesně. Z naší laxnosti těžila Unhošť. Její hráči po našich ztrátách útočili do otevřenější obrany a někdy jsme měli štěstí, že se hostům nepodařilo přiblížit na rozdíl jedné branky. Hosté proti první půli zahrávali i více rohů, které byly také pro nás nebezpečné. Optická převaha byla neustále na naší straně, ale stav se už do konce utkání nezměnil. Vzhledem k vývoji zápasu jsme si tedy připsali povinné tři body.

Přes naši převahu, mě hra ve druhé půli hodně zklamala. Počínali jsme si lajdácky a můžeme být rádi, že hosté nevytěžili z našeho přístupu více.

Sestava: Soukup, Havel, Masopust, Samko, Hartig (87. Krejčí), Krajči (67. Riley D.), Mráček, Slowik, Rott (K), Rulf

Napsal: Petr Vraštil