Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/tj.sokol.klobuky-fk.rudna-14.9.2019  •  Vydáno: 20.9.2019 8:49  •  Autor: Honza Geleti

TJ SOKOL KLOBUKY – FK RUDNÁ 1:1 PK 2:4, (1:1)

Ve 4. kole nás čekal výlet do Klobuk, které se loni stejně jako my zachránily až v posledním kole, ale teď měly za sebou tři výhry a plný počet bodů! Hrálo se v sobotu odpoledne 14.09.2019 a my se sešli jen ve třinácti hráčích. Proti minulému kolu bylo v základu 8 změn
a dokonce dva debuty v rudenském dresu!!! Sestava špatná nebyla, ale bál jsem se nesehranosti a moc jsme nevěděli, co čekat od soupeře. Zkrátka jsme před zápasem stanovili spíše defenzivní taktiku s cílem získat alespoň bod.

Začátek zápasu byl jednoznačně v režii domácích, kteří nás přišpendlili v našem vápně a již během prvních pěti minut, zahrávali osm rohových kopů! Vázla nám komunikace i mezihra. Tento počáteční nápor jsme s vypětím všech sil přečkali. Domácí často nakopávali míče směrem k naší brance a zde bojovali o každý metr. V 15. minutě se po jednom takovém nákopu a vyhraném souboji dostal za obranu J. Čížek a křižnou střelou poslal domácí do vedení, 1:0! Gól nám paradoxně pomohl. Už jsme neměli, co ztratit a tak jsme občas také alespoň navštívili polovinu soupeře. Bohužel na domácím „pažitu“ jsme se do velké šance nedostali. Tlak domácích ustal po první půlhodině, pak se hra srovnala. Ve 42. minutě zahrával PVK z levé strany Ondřej Lípa a míč si našel cestu až za záda domácího brankáře, 1:1! Ondra dal tedy první gól v našem dresu při prvním startu. Poločas tímto výsledkem i skončil a my byli po průběhu nadmíru spokojeni.

Druhá půle byla z naší strany povedenější. Zatímco domácí tým se neustále spoléhal na nakopávané balóny, my se snažili o přízemní kombinace. Míč jsme měli na kopačkách určitě častěji než v první půli a dokázali jsme se několikrát dostat i na dostřel domácí branky. Naše obrana si počínala pozorně, a když už se domácí dostali do zakončení, tak bylo nepřesné, nebo stihl zareagovat náš brankář. Naše největší šance na vítězství přišla cca ve 40. minutě, kdy domácím utekl Ondra Palivec, ale bohužel volil místo střely přihrávku, která nebyla přesná. Nicméně odražený míč získal ještě Jakub Oliva, obešel obránce, ale z úhlu pálil jen do brankáře!

Zápas skončil tedy remízou 1:1 a o druhý bod se šly kopat penalty. Hned první domácí pokus náš brankář vytěsnil mimo. Naši první tři střelci nezaváhali. Čtvrtý domácí hráč napral míč pouze do břevna, a protože se nemýlil ani Martin Samko, mohli jsme slavit zisk dvou bodů. Vzhledem k okolnostem je tento bodový přínos skvělý. Druhý poločas nás i celkem potěšil.

Sestava: Hauptlorenz, Kotouč, Lípa, Samko (K), Palivec, Vanta, Kuba, Slowik, Prager (64. Jellúš), Mezsar, Oliva.

Napsal: Petr Vraštil