Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/banik.svermov-fk.rudna-2.8.2020  •  Vydáno: 3.8.2020 16:09  •  Autor: Honza Geleti

Baník Švermov - FK Rudná 2:1 (0:1)

Druhé přípravné utkání jsme (2. 8. 2020) odehráli na hřišti nováčka I.B třídy ve Švermově. Švermov loni dokázal vyhrát OP Kladna a tím si vybojovat účast v soutěži místo Družce, který soutěž odhlásil. Startovat bude ve skupině B. Soupeř měl v nohách již jeden víkendový zápas, ve kterém dokázal porazit 5:3 další tým z naší skupiny, Jedomělice. Bohužel, někteří hráči jsou ještě na dovolených. To se týkalo hlavně našich stoperů. Přesto jsem měl k dispozici slušnou sestavu a 14 hráčů. Musel jsem, ale trochu zaimprovizovat a na stopera stáhnout z útoku Ondru Smolka.
 
Zvěsti o trénovanosti domácích fotbalistů se potvrzovaly hned od úvodu. Domácí měli převahu a podnikali mnoho křídelních výpadů. Počáteční tlak jsme přesto nějak ustáli a začali se také trochu osmělovat. Zhruba ve 25. minutě jsme se dokonce ujali po krásné akci vedení 1:0! Kaucký přiťukl Agibayevovi, který poslal kolmici z jedné na Pragera a ten vsítil podél vyběhnutého brankáře. Domácí byli chvilku zaskočeni. Ale ještě do poločasu si vytvořili pár příležitostí na vyrovnání. Za trvalého deště jsme však všechny situace ustáli a bojovali o dobrý výsledek.
 
Druhá půle mohla být z naší strany i výsledkově lepší. Domácí se do nás snažili bušit, ale tím se otvíral prostor k brejkům a přečíslením. Bohužel stejně jako ve čtvrtek jsme tyto situace řešili špatně a budeme se na to muset zaměřit v tréninku. V zápase s fotbalovými týmy, jako je Švermov, bychom potřebovali vytěžit z minima šancí více. Jak postupoval čas, tak nás domácí zmáčkli a my často nevěděli kam dříve skočit. Díky tomu jsme i často faulovali a nabídli domácím spoustu PVK. Přesto jsme mohli odskočit na dvě branky. V 70. minutě Heller vybídl k sólovému nájezdu Olivu, ale ten pálil jen do brankáře. Za chvíli po této situaci přišel trest a domácí se čtvrt hodiny před koncem dočkali vyrovnání na 1:1! Tento gól jim nalil ještě větší touhu, urvat vítězství pro sebe. Běžela 89. minuta a my nezachytili výpad po levém křídle domácích. Toto se nám stalo osudným, protože přišla zpětná přihrávka a přesná střela, 2:1! Byli jsme blízko dobrému výsledku, ale takhle v závěru jsme o něj přišli.
 
Sportovně musíme uznat, že soupeř byl na míči více a byl prostě lepší. Vzhledem k naší mladé sestavě, kdy jen v obraně nastoupili hráči 19,20,21,22 let, jde o velký příslib do budoucna.
 
 
napsal: Petr Vraštil