Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/fk.rudna-fk.jinocany-18.8.2020  •  Vydáno: 24.8.2020 11:21  •  Autor: Honza Geleti

FK Rudná – FK Jinočany 0:1 (0:1)

AGRO CS, Pohár SKFS

V úterý 18.8.2020 jsme na domácím hřišti sehráli první kolo Agro CS poháru. Soupeřem nám byl celek sousedních Jinočan, které hrají rovněž I.B třídu (sk. E). Druhé utkání za tři dny, ale tentokrát už soutěžní. Hosté se dostavili pouze s dvanácti hráči, ale kvalita byla na jejich straně. My se naopak sešli téměř kompletní. Chyběli jen Masopust, Mužík, Vanta. V počátku se nám dařilo vyplňovat prostory a Jinočany jsme k ničemu nepustili. Bohužel jsme běhali často bez míče, a když už jsme ho získali, tak následovaly lehké ztráty. Dokonce jsme měli cca ve 20. minutě velkou příležitost jít do vedení. To utekl středem Oliva, ale střelou mířil pouze do brankáře.Musíme přiznat, že do svého nájezdu se dostal z viditelného ofsajdu. Od 30. minuty byly hosté až do konce poločasu dominantní, hlavně v držení míče. Už ve 33. minutě svůj tlak přetavili ve vedoucí branku. Igor Bogár si počínal v souboji s Vojtou Polanem dost agresivně, vybojoval míč, obešel další dva hráče a přesně zakončil, 0:1! Po této brance jsme cítili trošičku křivdu, protože způsob, jakým hostující hráč do souboje s naším hráčem vletěl, se dal určitě posoudit jako faul. Našeho hráče jsem musel ještě před poločasem střídat, protože mu zraněný kotník omezoval viditelně pohyb. Snad mu budiž poučení, že při podobných situacích je třeba jít do souboje odvážněji a chytře. Do půle už žádná branka nepadla.
 
O půli jsem nechal tým a rozestavení beze změn. K dalším střídáním jsem sáhl mezi 55-60. minutou. První mělo za cíl dostat do hry i další hráče z kádru a Ondru Rakovského nahradil Ondra Palivec. Druhé už bylo zase hlavně ze zdravotních důvodů, když Ondru Smolka nahradil David Matějček. Náš mladičký útočník si tak mohl připsat po povedené premiéře v nedělním přáteláku i ostrý start. Oba střídající hráči dokázali svým pohybem strhnout mužstvo, které najednou rychlostně stíhalo a bylo cítit, že touží po vyrovnání. Zkušený soupeř však všechny ataky celkem v pohodě kontroloval. V 75. minutě jsme byli vyrovnání nejblíže. Právě Matějček vyvezl míč a svoji finální přihrávkou oslovil nabíhajícího Karla Rulfa. Náš útočník mířil bohužel pouze do brankáře. V samém závěru už byla hra z naší strany hodně otevřená a soupeř měl několik možností odskočit na rozdíl dvou branek. Největší šanci zahodili hosté zhruba dvě minuty před koncem, když nedohráli akci do prázdné branky.
Zápas skončil naší těsnou porážkou. Z poháru jsme tedy vypadli, ale bylo to se vztyčenou hlavou. Soupeř byl o kousek lepší a postoupil zaslouženě. Když se budeme scházet v podobných sestavách, budeme hrát s takovým zápalem jako druhou půli, tak budu spokojen a věřím, že výsledky se dostaví.
 
Sestava: Hauptlorenz, Rakovski (56. Palivec), Mráček, Samko, Jireček, Kaucký (K), Kuba, Polan (41. Rulf), Slowik, Oliva, Smolek (59. Matějček).
 
napsal. Petr Vraštil