Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv/sokol.jedomelice-fk.rudna-30.8.2020  •  Vydáno: 4.9.2020 13:42  •  Autor: Honza Geleti

SOKOL JEDOMĚLICE – FK RUDNÁ 2:2 n.p. 8:7 (2:0)

 Ve druhém kole nás čekal výlet do Jedomělic, kde jsme loni podlehli 3:0. Hrálo se v neděli 30.8.2020 a protože jsem měl k dispozici téměř kompletní kádr, tak jsme chtěli napravit domácí porážku a získat první body. Od prvních minut jsme byli aktivnější a domácí jsme svým pohybem asi i zaskočili. Bohužel jsme si během prvních pětadvaceti minut nevytvořili vyloženou šanci, i když míč jsme měli na kopačkách více než domácí tým. Ve 30. minutě přišla studená sprcha. Po faulu-nefaulu zahrával domácí tým PVK od postranní čáry. Domácí Mrština ho zakroutil přes našeho brankáře až na zadní tyč a my prohrávali 1:0! Tento moment nás dost zmrazil a domácí začali být nebezpečnější. Chvíli před poločasem jsme spadli psychicky ještě níže. Masopust netrefil dobře odkop a jeho „svíce“ padala do malého vápna. Z následující skrumáže jsme inkasovali podruhé, autorem gólu byl Erba M., 2:0! Toto byl i poločasový výsledek, který byl pro nás víc než krutý, protože k jeho dosažení stačilo domácím nakopávat míče a bojovat. Těsně před půlí musel ještě pro zranění odstoupit Smolek, kterého nahradil Rulf.

Do druhé půle jsem přeskupil rozestavení a udělal i změny na jednotlivých postech. Na hráčích bylo vidět, že se o výsledek chtějí ještě porvat. Vlivem průběžného výsledku byla druhá půle dost divoká. Hrálo se nahoru dolů, s naší nepatrnou optickou převahou. Za aktivitu jsme byli odměněni v 64. minutě. Rulf vysunul Mráčka a ten přehodil domácího brankáře, 2:1! V následujících minutách jsme zahrávali několik rohových kopů. Blízko brance byl hlavičkující Samko, ale domácí gólman na brankové čáře míč lapil. Po dalším RK v 72. minutě byl nedovoleně bráněn Kaucký a rozhodčí pískl PK v náš prospěch. K němu se postavil Rulf a srovnal na 2:2! Vycítili jsme, že bychom mohli utkání otočit, ale díky našemu „hurá stylu“ se nabídla velká šance i domácím, kteří však pálili pouze do našeho brankáře. V 85. minutě vybojoval míč na domácím obránci aktivní Palivec a postupoval z úhlu na branku. Škoda, že místo přihrávky na zcela volné spoluhráče zvolil střelu. Byla to sice rána, na kterou byl brankář krátký, ale mířila pouze do tyče a z následujícího protiútoku jsme mohli inkasovat my! Nejblíže výhře jsme se ocitli tři minuty před koncem. Podruhé byl v pokutovém území faulován Kaucký a rozhodčí opět nařídil penaltu. Náš úspěšný střelec Rulf si věřil i podruhé. Bohužel selhal a jeho střelu domácí brankář vyrazil. V 90. minutě mohli ještě strhnout vítězství na svoji stranu domácí, kteří nám unikli po levém křídle, ale centrovaný míč nedokázal domácí útočník ideálně zasáhnout. Pískal se tedy konec zápasu a utkání skončilo k nevoli obou trenérů 2:2!

O druhém bodu musely rozhodnout penalty. My začínali kopat jako první. Prvních sedm střelců na obou stranách bylo úspěšných. Pak přišla osmá série. O. Palivec mířil vysoko nad, domácí Sirůček se nemýlil a Jedomělice si připsaly dva body! Ještě dlouho po utkání cítím hořkost, protože góly jsme si dali skoro sami a šance na otočení byly veliké. Bod s takovýmto soupeřem je i přes průběh velkým zklamáním.

Sestava: Hauptlorenz, Jireček, Samko, Masopust, Palivec, Kaucký (K), Mráček, Slowik (81. Rakovski), Polan, Oliva (76. Kuba), Smolek (41. Rulf).

Napsal, Petr Vraštil