Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-starsi-pripravka/zpravodajstvi-letni-soustredeni-2011  •  Vydáno: 13.8.2011 21:23  •  Autor: Honza Geleti

Zpravodajství letní soustředění 2011

Informace a foto z letního soustředění přípravky a žáků ve Mšeně 2011.

19. 8. pátek

Čtvrteční večer bez problémů, fungujeme jako dobře seřízený stroj.
Ráno klasika, sledujeme předpověď počasí. V půl desáté jdeme na poslední trénink, ale už v deset náš průtrž mračen vyhání ze hřiště.
Přesunuli jsme se na tribunu a udělali jsme hodnocení soustředění. Kluci dostali hodnocení, řekli jsme si slabiny a přednosti.
Do oběda pohoda na pokoji, k obědu polévka a alá znojemská.
Počasí vypadá lépe, plánujeme koupaliště.
Čtyři kluci projevili přání vyrazit na rozhlednu na Vrátenskou horu. Takže čtyři na Vrátenku a ostatní na koupaliště. Na rozhledně trošku foukalo, ale jinak super rozhledy.
Na koupališti kvůli počasí otevřeli snad jen pro nás. Ale kromě 5 minut deště bylo celkem přijatelně, měli jsme bazén úplně pro sebe.
K večeři byl buřtguláš, beze zbytku snědeno.
Vyhlásili jsme čuně týdne, nejstarší nezklamali. Tetování na prsou zmizí asi do týdne :) viz foto.
Pak poslední fotbálek a pomalu balíme. Tři mušketýři (Vojta, Ondra J. a Matěj C.) ještě chtěli na krátký večerní výlet na železniční viadukt, splněno.
Teď ještě ti méně unavení koukají na Harryho Pottera.
Ráno se nasnídáme, zabalíme a kolem desáté plánujeme odjezd. V Rudné budeme mezi 11 a 11.30 hod.
KONEC ZPRAVODAJTVÍ A ZA ROK NASHLEDANOU.

18. 8. čtvrtek

Po noční bojovce všichni celkem klidně usnuli, žádné divoké sny se nekonaly.
V denním režimu jsme už mazáci: budíček, snídaně, určení denní služby (každý den se kluci střídají; uklízejí jídelnu, pomáhají prostírat, pomáhají drobné práce...).
Jdeme do finále v bobříkovi čistoty. Startovní pole už se celkem roztrhalo, vypadá to, že nejstarší už rezignovali a odbudou si úklid celé ubytovny.
Dopoledne jsme opět trénovali, chvíli kondice, pak technika menší a větší zvlášť, nakonec fotbálek. Kdybychom udrželi takové tréninkové tempo, jsme za rok mistři světa :)
K obědu byla SVÍČKOVÁ! a opět beze zbytků snězeno.
Odpoledne proběhlo už tradiční koupání, dnes jsme to vylepšili o volejbal ve vodě. Z bazénu rychle na malou zmrzlinu, k večeři pak na francouzské brambory.
Podvečerní fotbal absolvovali zase všichni, nemohli se totiž koukat na hrozný výkon Sparty v Evropské lize. My to kopeme lépe.
Večerka v 21.30, celkem bez omlouvání.
Zítra nic nového, počasí nám přeje, takže dopo trénink, odpo koupaliště. Fotky dnes nemáme žádné, jsou stejné jako v minulých dnech.
Kdo pojedete pro kluky, zkuste tu v sobotu být kolem desáté hodiny. Kdyby byly dotazy, napište SMS, navečer zavoláme.

17. 8. středa

Jsme v polovině a všechno jde podle plánu. Tedy: kluci toho mají konečně dost, denní rozvrh už bez problémů dodržujeme.
Budíček, snídaně a bodování stejné. Jen to asi ještě vylepšíme pro NEJ čuníky, asi jim na hruď nakreslíme pěkný obrázek a budou si muset dát čestné kolečko kolem hřiště.
Dopolední trénink byl zaměřený na střelbu, pálilo se o sto šest. Vzhledem ke zlepšujícímu se počasí dvě hodiny na hřišti stačily na úplné "unavení". Oběd: polévka s drobením a řízek s kaší - nezbylo nic. Po vyjasnění pravidel poledního klidu (a taky díky zjištění, že bez odpočinku únava přibývá) dnes po poledni ticho a klid jako v kostele.
Polední pauzu jsme zkrátili a vyrazili na koupaliště. Soutěžili jsme v potápění, v co nejnesmyslnějších skocích do vody, hráli fotbálek, vyjedli kantýnu... prostě paráda. Cestou zpátky jsme se tradičně zastavili na zmrzlinu, dneska višňová a limetková. K večeři byly zapékané těstoviny, až na drobné vyjímky snězeno.
A POZOR! Dnes to přišlo! BOJOVKA! Menší kluci vyráželi na známou trasu do Debře (cca 1,5 km lesem). Někteří celkem v pohodě, někteří s nůší strachu, ale dali všichni. Lesní strašidla byla celkem milosrdná :)
Po návratu jsme místo večerky nabrali starší partu a vyrazili na novou neznámou stezku. Po ujištění, že divočák se bojí víc než oni, vyrazili pánové do lesů a polí na trasu dlouhou cca 2 km. Tady už se lesní duchové činili trochu víc, ale i tady prošli všichni. Návrat kolem 22.30, všichni v pořádku. Zdravotní stav všech je dobrý, jen někteří jsou trochu víc utahaní. Všichni už spí, těšíme se na zítřejší bazén.

16. 8. úterý

Včerejší večer byl konečně klidnější. Možná i díky fámě, kterou kdosi rozšířil. Že prý se půjde na bojovku :-) Než si to stihli kluci promyslet, usnuli. Takže krátce po desáté klid a mír...
Budíček i snídaně tradiční. Novinkou jsou namátková bodování pokojů. Místy je to trochu divočina, ale odměna pro tým čuníků (úklid celé budovy před odjezdem) se zdá být dobrou motivací udržovat pokoje jakžtakž obyvatelné.
Dopolední trenink jsme absolvovali v plné sestavě. Poprvé komplet kondiční, kluci toho měli před obědem plné zuby. K obědu byla bramboračka a hovězí s omáčkou a těstovinami (celkem úspěch). Měl následovat polední klid, jenže kluci v sobě mají zřejmě reaktor, takže odpolední trenink technický zvládli celkem v klidu. K večeři byli párky, nezbyl ani jeden. A když už jsme si mysleli, že večer bude ležení a odpočinek, sebrali se kluci a dali si ještě hodinku večerního fotbálku (dobrovolně a zase do jednoho všichni).
Počasí se lepší a pokud to vyjde, jdeme zítra odpo zase na koupaliště. Všichni v pořádku, vosí bodnutí už nepočítáme, puchýř z nových kopaček jsou vyléčené. Fotek je dnes méně, fotky jsou monotématické. Pozdravujeme domů.

15. 8. pondělí

V neděli večer jsme zažili první letošní bouřku. Nebyla sice tak prudká jako před dvěma lety, ale i tak se mladší ptali, jestli má dům hromosvod. Celá bouřková atrakce trvala jen 20 minut, kolem desáté všechno v pořádku.
Ráno budíček v 7:30, snídaně a rozvaha: po deštivé noci bylo hřiště mokré, takže jsme využili krásné nové hřiště s umělým povrchem u místní školy. Dvě hodiny jsme běhali 200 m na čas, hráli basket a fotbal. Těsně před polednem nás ze hřiště vyhnaly první kapky. To nám ale moc nevadilo, těšili jsme se na oběd. Kuřecí nugety s brambory tentokrát bodovaly na 100 % (byly skoro jako z "mekáče").
Bohužel, celé odpoledne jsme byli nuceni kvůli dešti strávit na ubytovně, protože v pondělí jsou všechny atrakce mimo provoz. Kluci se zabavili různě, hráli jsme karty, stolní hry... K večeří jsme měli lívance. Zdravotně všechno OK, drobné oděrky nepočítáme :) a těšíme se na lepší počasí.

14. 8. neděle

Nedělní ráno budíček v 7.30. Dospělí nespěchali na snídani, protože podle minulých zvyklostí kluci snídají obvykle musli a sýr a šunka zbývá. Pozor! Letos se zvyklosti mění, někteří zjišťují, že i rohlík se šunkou má něco do sebe.
Další program standardní: bodování pokojů (zatím celkem v normě), dopolední trénink zaměřený na míč a nahrávky. K obědu jsme měli segedínský guláš.
Po krátkém odpoledním klidu jsme se letos poprvé přesunuli na místní koupaliště. Voda 20 st. C. nikomu nevadila, nejmenší v ní vydrželi nejdéle. Díky včerejšímu chladnějšímu dni dnes na koupališti bez návalu, bazén jsme měli pro sebe. Kluci skoro vyluxoali lázeňský bufet, ale rizoto k večeři si dali s chutí všichni.
Dnes měl narozeniny Matěj K., takže po večeři byl ještě mini narozeninový dortík a sborové "hodně štěstí".
Na večerním fotbale byli zase všichni, hra se každou hodinou zlepšuje.
Stále jsme všichni zdraví, máme navíc jen dvě žihadla (cibule je vyléčila). Pozdravujeme domů.

13. 8. sobota

Na sraz dorazili všichni včas a v dobré náladě. Odjezd bez problémů, příjezd do Mšena i přes uzavírku náměstí taky bez problémů.
Hned po příjezdu jsme udělali první týmovou rozpravu, co, jak, kde a kdy. Před obědem jsme se ještě stihli ubytovat. K obědu byla polévka a vepřové s rýží a omáčkou. Po hladovém dopoledni konzumace v pořádku.
Po poledním klidu jsme vyrazili na průzkum bojem. Procházka do města, do údolí Debř, přes koupaliště (zatím jen kontrolně), samozřejmě cukrárna a zpátky. Cestou jsme stihli drobnou lesní posilovnu a šiškovou válku (malé šišky, míříme jen na nohy, všichni v pořádku :) Celkem asi úvodních 6 km. Před večeří a po večeří kompletně všichni nastoupili na hřiště k prvnímu přátelskému tréninku.
Aktuálně jsou všichni vysprchováni, někteří i v postelích. Zatím bez zranění, všichni v pořádku.