Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/22.3.dobric-rudna-00  •  Vydáno: 24.3.2014 15:11  •  Autor: Petr Vraštil

22. 3. Dobříč - Rudná 0:0

V sobotu 22.3.2014 jsme po dlouhé zimní přípravě konečně vstoupili do jarní části sezóny a vyrazili jsme na hřiště lídra tabulky FK Dobříč.

V tomto zápase jsme chtěli uspět a snížit náskok Dobříče na pět bodů. Bohužel již v týdnu jsem se dozvěděl, že nebude schopen nastoupit nejen Marek Kaucký, ale i Míra Rott. Pod tímto vlivem a vědom si síly soupeře, naordinoval jsem poprvé v sezóně týmu opravdu defenzivní taktiku. Chtěli jsme hrát vzadu na jistotu, vyjímečně moc nekombinovat a spíše jen jednoduše nakopávat míče na naše útočníky a krajní záložníky. Nejtěžší úkol byl pro mě přesvědčit mužstvo, že i takovou hrou se můžeme dostat do šancí.

Musím říct, že i soupeř nastoupil bez několika svých hráčů a ti mu chyběli hlavně v obraně. Bohužel se Dobříči v zimě podařilo sehnat brankáře, který už při rozcvičování ukazoval, že na třetí třídu má dostatečnou kvalitu. V prvních pátnácti minutách zápasu nás Dobříč zatlačila a kopala asi pět rohů. Při každém se do zakončení hlavou dostal útočník Dobříče Jan Kadlec, což se při jeho výšce a zkušenostech nedalo ani nikomu vytknout. Naštěstí pro nás žádný z jeho pokusů v brance neskončil. Po těchto úvodních minutách naší obraně došlo, že bude přeci jen lepší míče kopat dopředu na Milana Kotouče, kterému se dařilo vyhrát hodně hlavičkových soubojů a nebo byl v této snaze zastaven pomocí faulu. Někdy kolem dvacáté minuty se po jednom takovém vyhraném souboji dostal míč až k noze Davida Vondrouše, který postupoval najednou sám na brankáře. Nabídnutou šanci, ale nevyužil neboť zvolil střelu už z hranice vápna a trefil jen dobře postaveného brankáře. Po pár minutách si mohl spravit chuť, když k němu propadl míč obranou Dobříče a on opět z hranice velkého vápna mohl vystřelit na bránu. Míč, ale nedokázal svoji slabší nohou trefit ideálně. Na jeho obhajobu musím říct, že v útoku nastoupil poprvé a v týdnu se spíš připravoval na variantu, že půjde chytat! První poločas skončil tedy za stavu 0:0.

Ve druhé půli už bylo zřejmé, že se Rudné takový styl hry zamlouvá a obrana Dobříče měla stále víc práce zastavovat zejména náběhy Honzy Pragera. Když to nešlo čistě, tak si obránci pomáhali podle pelíškovského "rozkaz ten zněl jasně, nikdo nesmí projet za žádnou cenu". Takhle pokopané mužstvo jsme neměli už hodně dlouho, ale šlo prakticky o derby a navíc prvního týmu se třetím. Dobříč i ve druhém poločase hrozila jen ze standardních situací a nebo, když naše obrana váhala nakopnout míč dopředu. Největší šance Dobříče ve druhé půli přišla paradoxně po našem trestném kopu z hranice dvacetipěti metrů, když se odraženého míče zmocnili útočníci a šli do rychlého brejku. Situaci dva na dva naše obrana vyřešila jen pomocí faulu před vápnem. Z následného volného přímého kopu, ale Jan Kadlec gól vstřelit nedokázal. Naše poslední a největší šance přišla asi v 83´minutě. To opět prošel míč obranou Dobříče až na Mikhayla Khovanetse a ten šel v tandemu s Honzou Pragerem sám na brankáře. O vítězství jsme se připravili v této chvíli sami, když tento nájezd vyřešili hráči nahrávkou do dvoumetrového ofsajdu! Zápas, tak skončil remízou 0:0.

Chci poděkovat hráčům za ochotu obětovat se pro výsledek a fanouškům za naši podporu. Ještě bych chtěl vyseknout poklonu kapitánovi Dobříče, který se v první půli neváhal přiznat k autu pro naše mužstvo. Takové momenty zápas uklidňují a prospívají fotbalu!

Sestava: Volf, Martínek, Zmeškal, Kotouč D., Novotný, Jellúš, Berecz, Kučera, Prager, Kotouč M., Vondrouš
Střídání: 46´ Khovanets za Vondrouše, 66´ Svoboda za Novotného, 89´ Vraštil za Pragera
Hvězdičky:celé mužstvo

Petr Vraštil