Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/29.3.fk-rudna-sk-slavia-drahelcice-41  •  Vydáno: 1.4.2014 13:41  •  Autor: Petr Vraštil

29. 3. FK Rudná - SK Slavia Drahelčice 4:1

V sobotu 29. 3. 2014 jsme v prvním jarním zápase na našem hřišti přivítali hráče a fanoušky ze sousedních Drahelčic. Protože šlo o klasické derby a bylo nádherné počasí, očekávali jsme slušnou návštěvu.

Opravdu si na naše hřiště našlo cestu cca 220 lidí, což je na třetí třídu neuvěřitelné! Pro tyto fanoušky jsme po dohodě s trenéry přípravek připravili slavnostní nástup, když obě mužstva přivedli na trávník právě kluci z této věkové kategorie. Pro kluky to byl snad zážitek, pro diváky show a proto bych chtěl za pomoc při realizaci poděkovat i hráčům Drahelčic.

Teď již k zápasu. Protože jsme hráli doma a obě mužstva dělil velký počet bodů, chtěli jsme zvítězit. Bylo nám ale jasné, že s ohledem na to, že jde o derby a navíc nám budou chybět Míra Rott i Patrik Zmeškal, nečeká nás úplně lehký zápas. Vstup do utkání nám ale vyšel výborně, když již ve druhé minutě naběhl za obranu Marek Kaucký a prostřelil brankáře, 1:0! Tímto gólem jsme se uklidnili a začali docela dobře kombinovat. V sedmé minutě nám ale zatrnulo, když došlo ke kontaktu v našem vápně a hráč Drahelčic šel k zemi. Rozhodčí naštěstí pro nás penaltu neodpískal. To v 15. minutě se už penalta kopala, ale proti brance Drahelčic. Určen na ni byl Radek Kučera a nemýlil se, 2:0! Oba góly za Rudnou tak vstřelili kluci z Drahelčic. Pak jsme měli ještě nějaké náznaky šancí, ale další gól už jsme do poločasu nepřidali. Ani hráči Drahelčic žádný nevstřelili, půle byla tedy 2:0. S prvním poločasem jsem byl spokojen a očekávali jsme, že ve druhé půli nějaké góly přidáme, když se projeví naše větší fyzička.

Ale již ve 46. minutě jsme po zbytečném rohovém kopu inkasovali. Gól vstřelil hlavou kapitán Drahelčic Pavel Slunéčko, 2:1! Hráči Drahelčic najednou ožili, začali ještě více bojovat a proti naší brance se najednou kopal jeden roh za druhým. Když se nám ještě zranil Sláva Jellúš, zaskakující na místě stopera, tak to vypadalo, že budeme rádi, když výsledek alespoň ubráníme! Hra ve druhém poločase byla z naší strany tragická, přesto jsme dokázali znovu odskočit na dva góly. Zhruba v 60. minutě přehlavičkoval Milan Kotouč zády k brance brankáře Drahelčic a bylo to 3:1! Za chvilku na to se řítil proti brance Drahelčic výborně hrající Marek Kaucký. Bohužel si posledním dotykem míč trochu ukopl, zakončit tedy nedokázal a k jeho i naší smůle se navíc zranil. Do útoku za něj tedy musel nastoupit Vojta Šantora. Tento hráč se dostal v závěru zápasu do šance a podařilo se mu vnějším nártem prostřelit brankáře, 4:1! Takovým výsledkem zápas také skončil. Skóre je pro nás velice lichotivé, ale za hru, hlavně ve druhé půli, se musíme divákům omluvit.

Sestava: Volf, Martínek, Kotouč D., Jellúš, Svoboda, Khovanets, Berecz, Kučera, Prager, Kaucký, Kotouč M. (C)

Střídání: 55‘ Novotný za Jellúše, 66‘ Šantora za Kauckého, 89‘ Havel za Pragera

Hvězdičky: Kaucký, Kotouč M., Berecz