Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/12.4.fk-rudna-sokol-jinocany-02  •  Vydáno: 17.4.2014 9:45  •  Autor: Honza Geleti

12. 4. FK Rudná - Sokol Jinočany 0:2

Sokol Jinočany byl soupeř, který nás dokázal na podzim porazit 3:2. Chtěli jsme mu porážku oplatit a potvrdit naši sílu v domácích zápasech.

V naší sestavě došlo oproti zápasu v Kazíně k pár změnám, ale to nemělo mít vliv na výsledek. Od Jinočan jsem očekával bojovnost a spoléhání se na brejky. My chtěli jejich houževnatost zlomit hned v prvním poločase a rozhodnout tak o výsledku. To výsledkové rozhodnutí bylo jediné, co se nám povedlo, bohužel ne v náš prospěch.

Hned v první minutě došlo na naší půlce k souboji našeho stopera s hráčem Jinočan, místo zajištění tohoto hráče celá zbývající obrana pouze fandila a najednou upaloval útočník sám na brankáře. Gól mohl ještě odvrátit právě náš brankář, místo vyběhnutí a odkopnutí míče však zůstal v brance a pro útočníka již nebylo těžké ho prostřelit, 0:1! Začínal jsem tušit, že teď to bude proti zkušené hostující obraně hodně těžké. Než jsme se stačili oklepat z úvodního šoku, přišel druhý. Běžela teprve 19. minuta a došlo ke střele z hranice vápna, která letěla na našeho brankáře. Ten tuto střelu ale v rukavicích neudržel a pro hráče Jinočan již nebyl problém míč do sítě dorazit, 0:2!

Konečně jsme začali hrát směrem k brance Jinočan, ale tento den nám nevycházelo skoro nic. Míč jsme v první půli měli asi častěji, ale byli jsme hodně nepřesní a víc než nastřelit tyčku jsme nedokázali. Byl jsem přesvědčen, že nějaké šance si ještě vypracujeme a proměníme je. Náš tým se ale s postupem času ve druhém poločase začal dostávat do křeče a patřičné oživení nepřinesla ani střídání. Zkušená obrana Jinočan bránila zodpovědně, a když už jsme si nějakou šanci vypracovali, tak jsme ji stejně nedokázali proměnit. Jeden gól jsme ten den přeci jen dali, při volném přímém kopu z hranice vápna se trefil Marek Kaucký. Tento gól však neplatil, protože ještě než doletěl míč do branky, pískl rozhodčí pošťuchování ve zdi. Z opakovaného kopu trefil Marek už pouze zeď, která rozhodně nestála 9,15 m!!! Víc už jsme nestihli.

Porážka 0:2 mrzí hodně, ale byla zasloužená, protože byla potrestána naše laxnost a nedokázali jsme na hru Jinočan najít recept.

Sestava: Volf, Novotný, Zmeškal, Kotouč D., Svoboda, Khovanets (46´ Kratochvíl), Berecz, Kučera (70´ Šenfeld), Prager (60´ Šantora), Kaucký, Kotouč M.