Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/27.5.zbuzany-b-fk-rudna-04  •  Vydáno: 28.5.2014 19:01  •  Autor: Petr Vraštil

27. 5. Zbuzany B - FK Rudná 0:4

V dohrávce 22. kola jsme zamířili do Zbuzan k utkání s místním Béčkem.

Do sestavy se konečně vrátil náš kapitán Míra Rott a Patrik Zmeškal. Navíc se opět rozhodl nastoupit Lubomír Karda a to už je slušná síla. To byl také důvod, proč jsem se rozhodl hrát na tři útočníky.

Utkání jsme začali opravdu dobře a aktivně. Od první minuty jsme se dostávali často do přečíslení a k vápnu Zbuzan létal jeden míč za druhým. V 8. minutě jsme byli odměněni, když se po přízemním centru prosadil Míra Kratochvíl. Kolem 15. minuty se hra vyrovnala, protože jsme začali kazit rozehrávku a velké problémy nám dělal svoji pohyblivostí Michal Maleček, který nás přehrával prakticky sám. Nám nezbývalo nic jiného, než si zastesknout, že před sezónou od nás odešel, a stáhnout hru na dva útočníky. Hráči Zbuzan nás ohrožovali hlavně po standardních situacích a rychlých protiútocích. Několikrát nás musel podržet Martin Volf, který ten den chytal výborně! Ve 29. minutě se nám povedl útok, který skončil druhým gólem. Tuto branku vstřelil Milan Kotouč. Zbytek poločasu se dohrál vyrovnaně a bez dalších gólů (0:2).

Druhá půle byla dosti nervózní, přibývalo žlutých karet, ale také se konečně zase zlepšila naše hra. Od 60. minuty, kdy musel opustit hřiště Milan Berecz, který hrál zase přes své zranění a do středu zálohy se přesunul Míra Kratochvíl, jsme konečně dokázali udržet déle míč. V 70. minutě se po pěkné narážečce na hranici vápna dostal do šance Marek Kaucký a svůj nájezd proměnil, 0:3! Bohužel do konce zápasu se nám nedařilo přidat další branky, protože jsme nedokázali zachovat chladné hlavy a kazili jsme finální nahrávky. Poslední gól zápasu jsme vstřelili až v 90. minutě; to od brankové čáry nahrál Marek Kaucký a nabíhající Honza Sloup byl za poslední dva zápasy gólově odměněn, 0:4!

Sestava: Volf, Novotný, Zmeškal, Karda, Havel, Berecz (60´Prager), Rott (K), Sloup, Kratochvíl, Kotouč M., Kaucký

Hvězdičky: Volf, Zmeškal, Kratochvíl