Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/14.9.afk-horomerice-fk-rudna-20  •  Vydáno: 20.9.2014 14:35  •  Autor: Petr Vraštil

14. 9. AFK Horoměřice - FK Rudná 2:0

V neděli 14. 9. 2014 zavítalo naše mužstvo na hřiště AFK Horoměřice. Tento soupeř byl letos pro nás nový, protože do III. třídy sestoupil z okresního přeboru.

Podařilo se mu získat nějaké nové hráče včetně D. Filingera, který má zkušenosti i s ligovým fotbalem a především futsalem. Toto pro nás byly jasné signály, že Horoměřice pomýšlejí na návrat do OP, což nám ukazovaly i jejich předešlé výsledky. Nám opět chyběli čtyři hráči ze základu, ale mužstvo se poskládat podařilo.

Chtěli jsme hrát proti Horoměřicím běhavý a jednoduchý fotbal a nenechat jejich hráčům ani metr prostoru pro kombinaci. Částečně se nám to první půli i dařilo a my měli celkem dost příležitostí ohrozit branku soupeře. Bohužel naše střely nebyly přesné a maximem byla nastřelená tyč. Naše snaha eliminovat útočnou sílu soupeře vydržela cca do 22. minuty, kdy naše kompletní obrana nepokryla dva hráče soupeře. Útočník Horoměřic v klidu odcentroval na nepochopitelně volného D. Filingera, pro kterého nebyl už problém dopravit míč za M. Volfa, 1:0! Horoměřice se uklidnily a začaly nás přehrávat. Do poločasu jsme podobnou chybu předvedli ještě dvakrát a jednou za to byli potrestáni. Půle tak skončila 2:0 pro domácí.

Ve druhém poločasu jsme toho směrem k brance Horoměřic moc neukázali a byli jsme rádi, že jsme neodjeli s větším přídělem. O to se postaral zejména ten den výborně chytající M. Volf a také laxnost útočníků Horoměřic, kteří si byli vědomi své převahy a šance neproměňovali. Ke konci zápasu jsme ještě pro zranění museli střídat P. Klase, který nám bude dnes společně s M. Bereczem a S. Jellúšem chybět. Prokletí zranění z jara nás tedy provází i nadále!

Sestava: Volf, Havel, Kučera, Sloup, Klas (86. Vraštil), Svoboda, Berecz, Rott (K), Houška, Bubela (70. Kotouč D.), Kratochvíl