Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/4.10.fk-rudna-sokol-knezeves-20  •  Vydáno: 14.10.2014 14:02  •  Autor: Petr Vraštil

4. 10. FK Rudná - Sokol Kněževes 2:0

V sobotu hrálo naše áčko doma se Sokolem Kněževes. Chtěli jsme si udržet domácí neporazitelnost a získat další tři body.

Opět mě čekalo pár omluvenek, ale také dobrá zpráva, že se z kvalifikace o MS v sálovém fotbalu vrátil v pořádku M. Rott a již se uzdravil i O. Bubela. Nejtěžší rozhodování bylo koho postavit do branky, protože jsem měl k dispozici všechny tři brankáře. Volba pro první poločas byla J. Soukup. Cíl jsme si dali rozhodnout již v první půli právě proto, abych mohl dát příležitost i druhému brankáři a J. Soukupa případně vysunout do pole.

K naplnění tohoto cíle ale nedošlo. Přestože jsme byli první půli určitě lepší, tak Kněževes našemu náporu odolávala a navíc ji v sobotu podržel brankář. My se tlačili dopředu, zkoušeli hru po zemi i nakopávat míče, ale nepodařilo se nám využít ani některé velké šance. Naopak jsme mohli i inkasovat, ale od toho nás uchránil především J. Soukup, který hrál opět spíše třetího stopera! Poločas skončil 0:0.

Bohužel mi o přestávce oznámil svůj záměr odstoupit pro vyčerpání po nemoci O. Bubela a já zalitoval svého unáhleného rozhodnutí, stáhnout již v první půli J. Havla. Přemluvil jsem Ondru tedy, aby ještě alespoň nastoupil do začátku druhé půle. A doufal, že i ještě s jeho pomocí rozhodneme o výsledku. V 55. minutě se na hranici vápna dostal k míči M. Kratochvíl a z otočky trefil na vzdálenější tyč, 1:0! Pak se hra trochu vyrovnala a nám zatrnulo zhruba v 65. minutě, když se v našem vápně složil po souboji s R. Kučerou k zemi útočník Kněževse. Penalta se naštěstí pro nás nepískala.

Pak jsme měli opět nějaké šance i my, ale stále výborný brankář Kněževse držel její naděje na dobrý výsledek. Definitivně rozhodnout se nám povedlo až v 88. minutě. To jeden nejmenovaný hráč J vyhrál u tribuny souboj a nakopl míč směrem k vápnu. Tam se ho ujal M. Kratochvíl, který ho posunul na M. Rotta a ten vymetl šibenici, 2:0! Konec utkání.

Sestava: Soukup, Sloup, Kotouč D., Zmeškal, Havel (32. Svoboda), Klas, Kučera (81. Vraštil), Rott, Kaucký, Bubela (56. Nikodém), Kratochvíl

Hvězdičky: Soukup, Kratochvíl, Rott