Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/18.10.fk-rudna-sk-slavia-drahelcice-31  •  Vydáno: 30.10.2014 14:29  •  Autor: Petr Vraštil

18. 10. FK Rudná - SK Slavia Drahelčice 3:1

V sobotu nás čekal zápas, na který se těšilo hodně hráčů i fanoušků. K derby zavítaly sousední Drahelčice!

Tak jako v každém zápase těchto soupeřů se hrálo před neuvěřitelnou návštěvou cca 200-250 diváků. Doma jsme zatím stoprocentní a ani tentokrát jsme nechtěli body přepustit soupeři. Opět pozměněná sestava, ve které chyběli hodně P. Zmeškal a M. Kotouč, měla v tomto utkání ale nečekané problémy.

Od počátku zápasu se nám nedařilo kombinovat a Drahelčice byly bojovnější (podle očekávání), rychlejší a také nebezpečnější. První gól jsme přesto vstřelili my. Běžela asi 20. minuta, když dlouhý výkop od brankáře přelétl oba stopery Drahelčic a M. Kratochvíl přeloboval špatně postaveného brankáře, 1:0. Ani tento gól nám však klid a přesnost nepřinesl. Toho po jedné ztrátě míče uprostřed hřiště Drahelčice využily a srovnaly ve 41. minutě na 1:1! Takto skončil první poločas. Ještě před jeho koncem jsem opustil hřiště, protože jsem usoudil, že lepší bude dirigovat mužstvo z lavičky.

Nutno podotknout, že ani tato změna nepomohla a hned v úvodu druhé půle jsme měli až neskutečné štěstí. Drahelčice se tlačily do našeho vápna a měly obrovské šance. Víc než nastřelit dvě tyče a netrefit dvakrát téměř prázdnou branku však ale nedokázaly. Zápas jsme zlomili v náš prospěch až po střídání a vysunutí R. Kučery ze stopera do středu zálohy. Nejprve se na 2:1 prosadil M. Kaucký, když jeho střela na zadní tyč prošla až do branky. A zhruba kolem 80. minuty tentýž hráč proměnil pokutový kop, který rozhodčí nařídil za hraní rukou, 3:1! Konec zápasu už jsme dohráli v pohodě a nepřipustili žádné drama.

Sestava: Soukup, Sloup (67. Havel), Kučera, Kotouč D., Svoboda, Klas, Vraštil (44. Bubela), Rott, Kaucký, Kratochvíl, Berecz

Hvězdičky: Soukup, Kaucký

Minihvězdička: Havel (hrál jen krátce, ale dobře!)