Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/4.4.sk-kazin-fk-rudna-41  •  Vydáno: 10.4.2015 21:32  •  Autor: Honza Geleti

4. 4. SK Kazín - FK Rudná 4:1

Po domácí porážce od Kosoře jsme vyrazili na krásné hřiště do Kazína a chtěli konečně bodovat. Jak to bude těžké se, ale dalo tušit už dopoledne, kdy přibyly další omluvenky a my dali dohromady mužstvo jen s pomocí dorostenců!  Navíc dva hráči nastupovali se zdravotními problémy. Prvních 25 minut, ale bylo celkem jasně v naší režii. Přesto jsme si stoprocentní šanci nevypracovali.  I tak byl, ale pro nás šok, když se vedení  ujali po ojedinělé akci domácí. Běžela asi 27.minuta a my nezachytili náběh levého záložníka domácích a rázem jsme prohrávali 1:0! Bohužel hned krátce po obdrženém gólu došlo k svalovému zranění našeho kapitána M. Martínka a tyto dvě události s námi pěkně zamávaly. Do poločasu jsme už nebyli téměř nebezpeční a naopak jsme dostali další laciný gól. Půle 2:0 pro domácí, na lavičce už jen náhradní brankář a v sestavě minimálně tři hráči, kteří mají problémy momentálně odehrát slušně zápas třetí třídy.  To moc optimisticky nevyznívalo. Ve druhé půli to podle toho vypadalo i na hřišti. Kupili jsme chyby, nedokázali jsme se téměř dostat na polovinu domácích. V 60´ minutě se navíc zranil J. Veselý (dorostenec) a my museli udělat rošádu v brance. Poprvé za Rudnou nastoupil J. Cvejn a J. Soukup se vytáhl až do útoku. Teprve teď jsme zase dokázali více hrozit směrem dopředu.  K naší smůle nám však v 70. minutě utekl opět hráč po své levé lajně, odcentroval a náš obránce poslal míč za brankovou čáru, 3:0! Od této chvíle jsme hráli prakticky o deseti, protože J. Prager měl poraněný kotník a nebyl schopen popoběhnout. Domácí měli další šance a jednu brzy po třetím gólu i proměnili, 4:0!  Zápas už se jen dohrával, ale i my jsme se dočkali čestného úspěchu, když si minutu před koncem srazil do své sítě centr od M. Kotouče i domácí obránce, 4:1!

Tato porážka mrzí z dosavadních určitě nejvíce, protože Kazín hrál čistě, určitě hůře než umí, rozhodčí pískal dobře a o body jsme se připravili sami svým přístupem. Kdybychom odehráli zápas v sestavě, která hrála s Kosoří, nejspíše bych psal teď  něco jiného!

Sestava: Soukup , Prager, Zmeškal, Přadka, Svoboda, Kaucký, Martínek (K) (28´Kaňok), Jireček, Klas, Veselý (60´Cvejn), Kotouč  M.

Mikrohvězdičky: Jireček, Svoboda

Napsal  Petr Vraštil