Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-starsi-pripravka/2.misto-na-repskem-poharu  •  Vydáno: 1.5.2015 16:22  •  Autor: Honza Geleti

Krásné 2. místo na řepském poháru

Dnes 1. 5. 2015 jsme se zúčastnili velice dobře obsazeného řepského poháru. Náš fotbalový den začal v 8:20, kdy jsme nastoupili proti AC Sparta. Pár prvních minut nás Sparta zaskočila, byla v pohybu a pěkně si mezi našimi hráči dávala míč. Jednoznačně měla více ze hry a bylo velké štěstí, že nám nedala gól. Po počátečním rozkoukání jsme se však ujali taktovky my, vlezli jim takříkajíc na záda a za malou chvíli jsme již hřiště kontrolovali my a oni přestali stíhat naší kombinační hře. Po 18-ti minutách hry jsme tak získali první vítězství.

Rudná - AC Sparta 4:0

Úvodní hvizd našeho druhého zápasu byl v 9:20. Rozehráli jsme ho s "nula-čtyřkami" Příbrami. I tento zápas jsme hezkou kombinační hrou dovedli k vítězství.

Příbram 04 - Rudná 0:2

Třetí zápas s domácími Řepy byl od počátku až do konce pod naší kontrolou. Zde jsme soupeře příliš nepustili k míči a opět zaslouženě vyhráli.

Řepy - Rudná 0:4

Čtvrtý zápas  (s "viktorkou" Plzeň) důkladně prověřil naši kompaktnost a obnažil momentálně největší slabinu, tj. psychiku. Ač jsme i tento zápas nakonec vyhráli, inkasovali jsme první gól na turnaji a dopustili jsme se několika chyb, které pramenily hlavně z naší nervozity.

Viktoria Plzeň - Rudná 1:2

Náš poslední zápas byl předposledním zápasem celého turnaje a stal se sobojem o první místo. Sehráli jsme jej s "nula-pětkami" Příbrami. Byl to velmi vyrovnaný souboj. První gól dala Příbram. My jsme odpověděli gólem po pár minutách. Pak jsme byli blízko vedení, když po obejití všech hráčů soupeře včetně brankáře se míč vystřelený na prázdnou bránu odrazil od pravé tyče. No a v návaznosti na to bohužel zafungovalo neúprosné fotbalové pravidlo "nedáš-dostaneš". Soupeř cca dvě minuty před koncem zápasu vstřelil druhý gól a nám se už nepodařilo vyrovnat. Na celkové vítězství v turnaji nám stačilo remízovat. Bohužel soupeř měl tentokráte více toho fotbalového štěstíčka.

Příbram 05 - Rudná 2:1

Celkově však musím všechny hráče pochválit, vůbec se nemáme za co stydět. Soupeřům se zvučnými jmény a mnohem lepším zázemím jsme byli více než rovnocennými soupeři a většinu z nich jsme přehráli. Disponovali jsme nesmírnou bojovností, nasazením a radostí ze hry. Chyb pramenících hlavně z nervozity jsme udělali málo a navíc platí "kdo nic nedělá nic nezkazí". Takže ještě jednou ke všem hráčům směřuje velké poděkování za krásnou podívanou a gratulace k výbornému druhému místu. Jsme na Vás hrdí. Závěrem ještě uvádím naše celkové skóre na turnaji - 13:3. To není vůbec špatné. Navíc, jak jsem již uvedl, našich 13 gólů musely ze své sítě tahat týmy známých jmen.

Díky.