Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/9.5.fk-rudna-sokol-dobroviz-12-11  •  Vydáno: 23.5.2015 12:34  •  Autor: Honza Geleti

9. 5. FK Rudná - Sokol Dobrovíz 1:2 (1:1)

Další domácí zápas jsme hráli doma 9. 5. 2015 a utkali jsme se v něm, v přímém boji o páté místo se Sokolem Dobrovíz. Na podzim jsme v Dobrovízi prohráli 1:0. Pro tento zápas jsem z různých důvodů postrádal rekordní počet devíti hráčů a šlo o velmi citelné ztráty! I tak jsem věřil, že porážku Dobrovízi můžeme oplatit. Tentokrát nám však hrubě nevyšel začátek zápasu a již kolem desáté minuty jsme prohrávali 0:1! Brzy s námi mohlo být mnohem hůře, ale od větší ztráty nás uchránil výborně chytající Honza Soukup anebo praporek pomezního, který signalizoval při dvou brankách ofsajd! Kolem 20. minuty jsme se konečně probudili a začali být Dobrovízi vyrovnaným partnerem. K tomu nám pomohl i gól na 1:1! Po centru od M. Kauckého se prosadil hlavou J. Prager. Do půle jsme podnikli ještě dost výpadů, ale vždy jsme ztroskotali na stoperu nebo brankáři hostí. Ani Dobrovíz nám druhý gól nedala a hvizd rozhodčího první půli ukončil.

Ve druhém poločasu byla patrná snaha strhnout vítězství na naši stranu, ale bohužel jsme zahazovali šance anebo je výborně likvidoval zkušený hostující brankář Kalivoda. I náš brankář, ale patřil k nejlepším hráčům na hřišti, když kolikrát hasil útoky hostí vyběhnutím mimo vápno. Na obou týmech bylo vidět, že nehodlají dopustit dělbu bodů. Bohužel pro nás to byla Dobrovíz, která v 83. minutě zahrávala roh, P. Bouška kopl míč na bránu, náš brankář sice zasáhl, ale na zadní tyči jsme nechali dobíhat samotného hráče Dobrovíze. Ten se zblízka nemýlil a my prohrávali 1:2! Vrhli jsme zbytky sil do útoku, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Musíme si přiznat, že Dobrovíz nás předčila zejména agresivitou v osobních soubojích, ale to je vzhledem k našemu věkovému průměru asi logické.

Sestava: Soukup, Havel Josef, Kotouč D., Sloup, Havel Jiří (65. Berecz), Kaucký, Martínek (K), Jellúš, Prager, Kratochvíl (78. Chytil), Kotouč M.

Hvězdička: Soukup

Petr Vraštil, trenér dospělých