Zdroj: https://www.fkrudna.cz/index.php?a=archiv-a-muzstva/rudna-chotec-04-02-okresni-pohar  •  Vydáno: 30.8.2015 20:08  •  Autor: Honza Geleti

Rudná - Choteč 0:4 (0:2) [okresní pohár]

Ve středu jsme se utkali v prvním kole okresního poháru doma se Sokolem Choteč. Soupeř hraje dlouhodobě okresní přebor a v posledních letech se mu celkem daří. V zimě jsme se s ním poměřili v přáteláku a podlehli jsme 7:3. Tentokrát jsem věřil v lepší výsledek. Choteč zahájila zápas jen s deseti hráči a čekala až jí dorazí brankář. Proto jsme chtěli být v úvodu aktivní, ale soupeř nám mnoho nedovolil a většinou kontroloval hru. Dokonce šel brzy do vedení, když naši obránci nedokázali vystoupit proti hráči, který si na hranici 18 metrů srovnal míč a přesně vystřelil, 0:1! Pak přišli šance na srovnání, ale našim útočníkům se příliš v koncovce nevedlo. Když došlo zhruba ve 25. minutě k nedorozumění našeho stopera s gólmanem a S. Jellúš přeloboval hlavou T. Chytila, prohrávali jsme již 0:2! Do poločasu jsme mohli v pohodě několikrát skórovat a zápas zdramatizovat, ale šance včetně M. Rottem zahrávané penalty jsme neproměnili. Poločas tedy skončil 0:2.
Ve druhé půli jsme vstoupili na hřiště hodně aktivně a opět jsme se dostali do několika výborných šancí. Ale ten den nám byla branka hostí začarovaná. Kolem 60. minuty už Choteč dominovala a ukázala nám jak se dají gólové situace řešit lépe. Postupně přidala další dvě branky a my prohrávali 0:4! Když jsem s ohledem na sobotní mistrák ještě prostřídal a stáhl ze hřiště například i M. Kauckého, bylo patrné, že gól už asi nedáme.
Zápas tedy skončil naší porážkou 0:4! Více než výsledek a vyřazení mě mrzí, že jsme nedali žádný gól, i když jsme měli snad sedm loženek! Chotči musíme pogratulovat a sportovně uznat, že byla jasně lepší.

Sestava: Chytil, Masopust, Jellúš, Zmeškal, Přadka, Kaucký (65. Maršálek) Martínek (53. Jeníček), Rott, Berecz (22. Prager), Kotouč M., Kratochvíl

Napsal P. Vraštil