Kategorie: Archiv A MUŽSTVA

Závěr sezóny 2017/2018

Dlužíme vám, tři výsledky našeho A mužstva v právě skončeném soutěžním ročníku 2017/18. Poslední kola soutěže nám vůbec výsledkově nevyšla a ještě se nám lepila smůla, v podobě zranění na paty víc, než je zdrávo!

FK Rudná- TJ Spartak Rožmitál pod Třemšínem 0:2 (0:1)
V rámci oslav 90. let fotbalu v Rudné, jsme odehráli 26.5.2018 mistrák proti Rožmitálu, který byl ohrožen sestupem. Nám naštěstí již o nic nešlo, ale samozřejmě jsme se chtěli divákům zavděčit a v zápase, který se hrál před pěknou kulisou i zvítězit. Na podzim jsme v Rožmitálu vyhráli 2:1 a soupeř se jevil jako nejslabší z celé soutěže. V zimě však zbraně rozhodně nesložil, svůj kádr velmi posílil a v jarní části sezóny předváděl úplně jiné výkony než na podzim! Věděli jsme, že si musí pohlídat přímočarého a gólového Petra Moru, ale poznatky před zápasem mi byly celkem k ničemu. Již v 6. minutě jsme otevřeli střed a Mora si naběhl na kolmici za obranu. Svůj nájezd bezpečně proměnil a bylo to 0:1! Přestože sestava nebyla až tak slabá, tak v zápase jsme tahali za kratší provaz. Hosté bojovali jako o život a my opět zahodili příležitosti, které jsme měli ke skórování. Poločas vyhráli hosté nejtěsnějším rozdílem. Ve druhé půli jsme sice byli asi aktivnější, ale gól se nám vstřelit nepodařilo. Pět minut před koncem nám do otevřené obrany opět najel Mora a definitivně rozhodl, 0:2! Slavnostní den jsme tedy zahájili dost neslavně, naší porážkou!
Sestava: Soukup, Krejčí, Zmeškal (K), Samko, Jellúš (18. Čihák), Kaucký, Hartig, Berecz (46. Kotouč D.), Sloup (52. Martínek), Miller, Němec

AFK Loděnice – FK Rudná 2:0 (0:1)
V sobotu 2.6.2018 jsme vyrazili do nedalekých Loděnic. Na derby jsme se bohužel nedokázali sejít a já byl rád, že jsem dal dohromady alespoň 11 hráčů, i když dva byli navíc limitováni celkem vážnými zraněními. Už tady musím vyseknout poklonu za přístup těmto hráčům, kterými byli David Krajči a Patrik Zmeškal. Do Loděnic, které potřebovaly zvítězit, aby měli jistou záchranu, jsme přijeli tady spíše odvrátit debakl. Od úvodních minut jsme však k mému překvapení byli jasně lepším týmem a domácí působili hodně nervózně. Hned v úvodu měl na hlavě obrovskou šanci Marek Kaucký, ale bohužel mířil jen do nohou brankáře. V 9. minutě jsme se zase hnali za vedením. Po prostrčení do vápna byl zasažen (do svého zraněného nártu) Krajči a rozhodčí odpískal správně penaltu. Protože se nám poslední dobou nedaří penalty proměňovat, tak se exekuce ujal Kaucký. Bohužel ani tento hráč nedokázal pokutový kop proměnit! Pak nás dvakrát musel podržet Míra Miller, který zaskakoval v brance. Další velkou šanci měl Aleš Němec, ale z úhlu nedokázal skákavý míč, vůbec zasáhnout. Míč jsme měli na kopačkách častěji a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli do poločasu inkasovat. Bohužel se tak, ale stalo. Ve 39. minutě se přes dobrý Millerův zákrok dostal domácí Jan Majer k míči jako první a z blízka ho narval do sítě, 1:0! Tak skončil první poločas.
Ve druhém už jsme tak dobře nehráli a domácí stav kontrolovali. Nám docházeli síly rychleji, protože bylo znát, že nemáme nikoho na střídání a pár hráčů šlo do zápasu z voleje, bez jediného tréninku! Když musel ještě kolem 70. minuty odstoupit pro obnovené zranění Krajči, bylo s námi zle. Sice jsme se snažili ještě utkání zdramatizovat, ale byl to spíše marný boj, na který byl smutný pohled. Domácím na nás stačilo hodně málo, ale taková byla realita. V 83. minutě přišlo další zranění Honzy Krejčího a my věděli, že je rozhodnuto. Domácí v 87. minutě svoje vedení ještě navýšili. Jan Křížek dostal kolmici sice do patrného ofsajdu, ale hra se nepřerušovala a tento hráč našel zpětnou přihrávkou na vápně svého spoluhráče. Tento hráč možná přihrával, možná střílel, ale každopádně dráhu letu míče zastavila ruka Milana Berecze a byla z toho penalta i pro domácí. Nejlepší hráč domácích O. Mráz ji proměnil a my prohrávali 2:0! Krátce na to zápas skončil. I přes problémy se sestavou ve mně zůstala pachuť, protože domácí celek zahrál velice podprůměrně, ale bohužel to na vítězství stačilo. Za obětavost už jsem dvěma hráčům poděkoval, ale líbil se mi také přístup našich „veteránů“, povolaných ze zálohy, Tomáše Sedmíka a Petra Zachaře. Tabulkou se i nadále propadáme!
Sestava: Miller, Krejčí, Sedmík, Zmeškal (K), Zachař, Kaucký, Hartig, Němec, Berecz, Krajči, Brychnáč

FK Dobříč 1940 – FK Rudná 3:2 (2:2)
Poslední utkání sezóny a další derby. K zápasu s Dobříčí, která hrála již jen o čest, neboť měla jistý sestup, jsme vyrazili v sobotu dopoledne 16.6.2018. Opět velké problémy se sestavou a k dispozici jen 13 hráčů. Začátek nám zase vyšel. Od první minuty jsme měli překvapivě míč častěji a naše snaha byla korunována v 18. minutě. To se po delší době prosadil David Krajči, když mu čtrnáctidenní pauza, která byla zapříčiněna odstoupením Hostomic, pomohla k zotavení, 0:1. Chvíli na to mohl přidat gól i Marek Kaucký, ale bohužel přihrávka od Krajčiho byla příliš dlouhá. Na obou týmech bylo znát, že se chtějí se sezónou rozloučit vítězně a hrál se celkem otevřený fotbal. Nutno podotknout, že určitě ne krajské úrovně! Ve 38. minutě fauloval asi 25 metrů od branky, trochu zbytečně Aleš Němec hráče domácích a po skrumáži se poprvé prosadil domácí kanonýr Jan Kadlec, 1:1! Byl jsem zklamaný, že jsme neudrželi vedení do poločasu, ale věřil jsem, že i nadále budeme nebezpečnější. Běžela 42. minuta a my opravdu udeřili ještě jednou. Na kolmici od Kauckého si naběhl Alex Hartig a bodlem propasíroval míč pod brankářem do sítě, 2:1! To však nebylo do poločasu vše. Ve 44. minutě jsme udělali v blízkosti poloviny chybu, když Míra Rott nezasáhl míč ideálně a nabídl tak J. Kadlecovi možnost sólového úniku. Ten dokázal hráč využít, když z rohu vápna vyslal, také bodlem projektil, který se od tyče odrazil do branky, 2:2!
Druhý poločas už byl spíše bojovný. Hráči obou týmů často diskutovali s rozhodčím a věnovali se spíše oplácení, než hře samotné. V 63. minutě se zápas rozhodl. Respektive ho rozhodl domácí J. Kadlec, který dosáhl na hattrick, 3:2. Bohužel jeho gólu předcházelo postavení mimo hru a situaci mu ještě ulehčil náš brankář, který částečně opustil branku a rozhodl se raději vysvětlit asistentovi rozhodčího, na co má taky praporek. Po této situaci jsme byli frustrovaní a již jsme se nedokázali soustředit. Vyvrcholením toho, že nedokážeme udržet nervy na uzdě, bylo vyloučení z poslední minuty. Jan Kadlec stále neměl dost a dostal pas za obranu. Náš brankář proti němu však vyběhl, a když se jej domácí útočník pokoušel přehodit, tak zahrál míč rukou. Nemohlo následovat, nic jiného než červená karta sad. Do branky se postavil Rott, ale zápas byl ihned po rozehrání ukončen. Připsali jsme si tedy další porážku a můžeme být rádi, že sezóna už skončila. Zraněných hráčů je příliš a přístup, některých hráčů nebyl v závěru soutěžního ročníku ideální.
Sestava: Soukup (89. ČK), Berecz, Rott, Kotouč D., Bubeník, Kaucký, Němec, Bialek, Hartig, Krajči (89. Sedmík), Brychnáč (59. Doherty)

Napsal: Petr Vraštil

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.